În Moldova, sportul în spații publice a fost permis. Însă nu pentru toți
Full Article 2 minutes read

În Moldova, sportul în spații publice a fost permis. Însă nu pentru toți

Membrii loturilor naționale au primit permisiunea de a relua antrenamentele în spațiile publice deschise. Totuși, sportivii vor trebui să dețină asupra sa un act de identitate și un certificat care să confirme că fac parte din lotul național. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, marți, 21 aprilie. 

„Se permite reluarea antrenamentului individual (pregătire fizică generală), în spații publice deschise, pentru membrii loturilor naționale, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspîndirii infecției COVID -19. Membrii loturilor naționale vor deține asupra sa, în mod obligatoriu, actul de identitate și un certificat ce confirmă apartenența la lot, eliberat de Federațiile Sportive Naționale”, se arată în Dispoziția nr. 20 din 21 aprilie 2020.

Pe de altă parte, pentru restul populației, este în continuare interzisă aflarea în parcuri și păduri, pe terenuri de sport și de joacă, dar și în zonele de agrement. De asemenea, nu este permisă aflarea în spațiile publice în grupuri mai mari de trei persoane (excepție fac rudele apropiate).

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne a precizat pentru NM că de la instituirea stării de urgență, polițiștii au aplicat peste 1,4 mii de amenzi. În 900 dintre cazuri este vorba despre persoane fizice. Mărimea acestora se ridică la peste 26 mln de lei.

Din 7 martie până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 2 614 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. S-au însănătoșit 505 persoane și au decedat 73, inclusiv 5 lucrători medicali.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: