Începe procesul de judecată în care este vizat fostul sportiv Ion Șoltoianu, condamnat anterior pentru omor
Full Article 2 minutes read

Începe procesul de judecată în care este vizat fostul sportiv Ion Șoltoianu, condamnat anterior pentru omor

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea pe banca acuzaților a fostului sportiv Ion Șoltoianu, cunoscut drept „autoritate criminală”. Este vorba despre dosarul în care acesta este acuzat că a agresat fizic un bărbat și a îndreptat pistolul spre câinele care-l însoțea.

Totul s-a întâmplat în martie 2022,  în curtea unui bloc din sectorul Botanica al capitalei. Atunci, învinuitul care are vârsta de peste 50 de ani, s-a arătat deranjat de prezența câinelui și, după un schimb de replici, a scos arma și a îndreptat-o spre animalul de companie.

Acum, procurorii i-au formulat învinuirea pentru comiterea huliganismului agravat și de purtarea și păstrarea ilegală a armei de foc și a munițiilor fără autorizarea necesară. Potrivit legii penale, pedeapsa maximă pentru faptele incriminate este pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de șapte ani. La solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta continuă să fie deținut în arest preventiv.

În același timp, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații continuă urmărirea penală în privința acestuia pentru faptul că a șantajat oameni de afaceri ca să-i întoarcă datorii inventate în sume de 150.000 euro, 11 milioane lei și 200.000 euro.

Potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, acesta se prevalează de prezumția nevinovăției.

Amintim că, în 2013, Șoltoianu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor, păstrare ilegală de arme și șantaj. El a fost eliberat în august 2019 din Penitenciarul nr. 13, după ce a obținut o hotărâre de judecată prin care „condițiile inumane și degradante”, în care a fost deținut, au fost compensate prin reducerea termenului de pedeapsă. Ion Şoltoianu a avut o carieră remarcabilă în domeniul artelor marţiale. A fost campion al fostei URSS, campion european şi mondial la diferite genuri de sport de contact.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: