Încuiați în casă, filmați și amenințați. Membrii unei echipe de pe ambulanță, agresați în timpul unei intervenții la Bumbăta
Full Article 2 minutes read

Încuiați în casă, filmați și amenințați. Membrii unei echipe de pe ambulanță, agresați în timpul unei intervenții la Bumbăta

O echipă medicală de pe ambulanță a fost agresată în timpul unei intervenții la Bumbăta. Amicul de pahar al pacientului, care era beat, a încuiat membrii echipei în casă și i-a filmat, amenințându-i și agresându-i verbal. Din fericire, lucrătorii medicali au reușit să solicite ajutor, iar poliția a intervenit. Cazul a fost făcut public de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). 

Potrivit CNAMUP, pe 13 mai, la ora 16:29, echipa PAMU Cornești din cadrul SAMU Ungheni a primit o solicitare pentru acordarea asistenței medicale urgente. Asistența medicală a fost solicitată pentru un bărbat de 35 de ani din satul Bumbăta, pe motiv de ,,stare de ebrietate”.

La locul solicitării, echipa AMU a constatat că bărbatul împreună cu un amic de pahar erau în stare de ebrietate. În timpul examinării, spontan, prietenul pacientului a devenit agresiv, manifestând un comportament neadecvat față de membrii echipei AMU. Acesta i-a încuiat în casă, i-a filamat pe fiecare, amenințându-i și agresându-i verbal.

Echipa AMU a reușit să preia legătura cu medicul superior al Dispeceratului comun de urgență al IMSP CNAMUP, care a solicitat ajutorul poliției.

Echipajul de poliție a sosit în scurt timp, iar organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului”, a comunicat CNAMUP.

Totodată, CNAMUP a menționat că acest caz putea avea „o tentă negativă cu un final tragic”.

IMSP CNAMUP condamnă orice act de bullying, agresiune și violență, asupra echipelor de asistență medicală urgentă, care sunt la datorie non-stop și îndeplinesc meseria cu profesionalism, devotament, empatie și cu dăruire de sine persoanelor cu pericol eminent pentru sănătatea acestora, salvând viețile omenești”, au declarat reprezentanții CNAMUP.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: