Israelul și Elveția au raportat primele cazuri de variola maimuței
Full Article 2 minutes read

Israelul și Elveția au raportat primele cazuri de variola maimuței

Israelul și Elveția au raportat primele cazuri de infectare cu variola maimuței, informează BBC. Astfel, numărul țărilor în care a fost depistată această boală se ridică la 14. 

Ambele țări au identificat câte o persoană infectată, care a călătorit recent.

Totodată, în Grecia a fost depistat un prim caz suspect de variola maimuței la un turist englez, notează Digi24. Cetăţeanul englez şi partenera sa de călătorie au fost duși la spital și internați într-un salon izolat.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, până în prezent au fost confirmate 92 de cazuri de infectare și 28 de cazuri suspecte. Cazurile de infectare au fost confirmate în nouă țări din Europa (Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franța, Țările de Jos, Italia, Suedia), dar și în SUA, Canada și Australia.

Variola maimuței este o infecție virală rară, de obicei ușoară, de la care majoritatea oamenilor se recuperează în câteva săptămâni. Este o boală răspândită în țările din Africa Centrală și Africa de Vest. Simptomele includ febră, dureri de cap și erupții cutanate, care încep pe față și se răspândesc pe restul corpului.

Potrivit autorităților de sănătate din Marea Britanie, virusul nu se răspândește ușor între oameni, iar riscul pentru publicul larg este foarte scăzut.

Nu există un vaccin specific pentru variola maimuței, dar un vaccin împotriva variolei oferă o protecție de 85%, deoarece cei două viruși sunt destul de asemănători.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: