Jurnalistul rus Ivan Safronov a fost condamnat la 22 de ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Jurnalistul rus Ivan Safronov a fost condamnat la 22 de ani de închisoare

Jurnalistul Iavan Safronov, ex-corespondent special al portalurilor Vedomosti și Kommersant, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare de înaltă securitate. El a fost găsit vinovat de trădare de patrie, informează BBC. De asemenea, el trebuie să plătească o amendă de jumătate de milion de ruble. Sofronov nu își recunoaște vina și intenționează să conteste decizia instanței.

Sentința a fost pronunțată pe 5 septembrie. Ivan Safronov are 32 de ani, iar de doi ani se află în detenție. Potrivit TASS, acesta va punea depune cerere de eliberare condiționată și anticipată abia peste 14 ani.

Jurnalistul a fost învinuit în două episoade de trădare de patrie. Săptămâna trecută, portalul «Проект» a publicat încheierea judecătorească din care rezultă că lui Sofronov i se incriminează că ar fi transmis unui cetățean ceh și unui neamț informații secrete despre colaborarea Rusiei cu Libia, Alger, Serbia și țările CSI în domeniul militar-tehnic, precum și despre campania militară rusă din Serbia. FSB-ul rusesc consideră că cei doi cetățeni străini sunt spioni.

Pe de altă parte, apărarea susține că informația utilizată de Safronov provine din surse deschise, iar acuzația privind accesul jurnalistului la informații secrete nu a fost probată. În dosar nu există nici probe cu privire la faptul că acesta ar fi fost remunerat de serviciile speciale străine.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: