La Codru a câștigat PAS, la Cricova – MAN, la Vadul lui Vodă – PSRM. Opt suburbii ale Chișinăului și-au ales primarii în urma turului II
Full Article 3 minutes read

La Codru a câștigat PAS, la Cricova – MAN, la Vadul lui Vodă – PSRM. Opt suburbii ale Chișinăului și-au ales primarii în urma turului II

Locuitorii a opt suburbii ale Chișinăului, din totalul celor 18, și-au ales primarii în urma turului II. Potrivit rezultatelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, cele 8 suburbii vor fi reprezentate de candidați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), Partidului „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB), Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Platformei Demnitate și Adevăr, dar și de un primar independent. 

La Codru a câștigat Stelian Manic de la PAS. Acesta a obținut 52,73% sau 2 483 voturi. Contracandidatul său a fost Anatol Turchin de la MAN. Turchin a fost votat de 2 226 de alegători (47,27%).

La Cricova a câștigat Victor Slobozianu de la MAN, cu 61,73% sau 1 753 voturi. Contracandidatul lui Slobozianu a fost candidatul independent Valentin Guțan. Cel din urmă a obținut 38,27% sau 1 087 de voturi.

La Durlești a obținut mandatul de primar, potrivit rezultatelor preliminare, Eleonora Șaran de la CUB. Aceasta a acumulat 53,60% sau 3 815 voturi. Contracandidatul ei a fost Oleg Popșoi de la PAS. Pentru Popșoi au votat 3 302 persoane (46,40%).

La Vadul lui Vodă a devenit învingător candidatul PSRM Iuri Onofriiciuc. El a fost votat de 1 110 alegători (54,04%). Eugeniu Cebotari, care a participat la scrutin din partea Blocului „Ruslan Codreanu”, a obținut 944 de voturi (45,96%).

La Bubuieci, potrivit rezultatelor preliminare, a câștigat candidatul MAN Leonid Umaneț. El s-a ales cu 50,75% sau 1 248 de voturi. Contracandidatul său a fost Alexei Percemlî de la PAS. Reprezentantul partidului de guvernământ a obținut votul a 1 211 alegători (49,25%).

În comuna Grătiești s-a ales cu fotoliul de primar Olga Caraman de la Platforma Demnitate și Adevăr. Ea a fost votată de 1 848 alegători (78,01%), contracandidatul ei Tatiana Barda de la PAS – de 521 alegători (21,99%).

În comuna Tohatin a câștigat candidatul independent Sergiu Cebotaru. El a obținut 62,26% sau 782 voturi. Viorel Cheltuitor de la MAN a fost votat de 474 alegători (37,74%).

La Trușeni a obținut mandatul de primar, potrivit rezultatelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, Viorica Beregoi de la PAS. Ea a fost votată de 1 644 de alegători (51,14%). Candidatul MAN Vasili Popa a obținut 48,86% sau 1 571 voturi.

***

Pe 19 noiembrie, în Republica Moldova s-a desfășurat turul II al algerilor locale generale. Scrutinul a avut loc în 273 de localități din țară, în care la alegerile din 5 noiembrie niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi declarat învingător din primul tur.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: