La Moldtelecom ai viteză maximă la Internet și toată grila de canale TV, la preț minim, plus un abonament de telefonie mobilă gratuit pe viață

Toamna aceasta îți aducem și mai multe beneficii pentru un început de an școlar în forță. Internet fix cu viteză maximă, dar la preț minim. În plus, primești un echipament de ultimă generație pentru o acoperire wi-fi acasă cum n-ai mai văzut. Viteză stabilă de până la 1 GBPS, download și upload. Iar dacă combini Internet fix cu televiziune digitală, beneficiezi de grila maximă de canale TV 3 luni și adițional mai ai un abonament de telefonie mobilă gratuit pe viață.

Vrei viteză? Alege un abonament de Internet fix cu viteză de până la 1Gbps și achită pentru primele 3 luni, ca și cum ai achita pentru un abonament cu viteză de 100 Mbps. Descoperă posibilități nemărginite de navigare și distracție.

Iar dacă combini serviciul de Internet cu Televiziune, plătești timp de 3 luni doar 170 lei pe lună pentru Internet cu cea mai mare viteză și televiziune cu 186 de canale TV, din care 62 în format HD.

Și asta nu e tot. Abonații de Internet fix Moldtelecom primesc un abonament de telefonie mobilă gratuit pe viață care include 100 minute în rețea și 100 minute naționale sau 2GB. Iar pentru 20 lei pe lună, poți opta pentru un abonament cu convorbiri nelimitate în rețea, 250 de minute naționale sau 5GB.

Moldtelecom îți aduce performanța și îți oferă la conectare echipament de ultimă generație care îți permite să te bucuri de multă muzică, jocuri, cele mai noi filme online, conferințe video cu colegii sau cu cei dragi, toate fără întreruperi și la viteză superioară oriunde în interiorul casei.

Comandă online serviciile. Intră pe moldtelecom.md, alege abonamentul potrivit ție, expediază comanda și vei primi contractul, echipamentele și conectarea la domiciliu.

Moldtelecom, operatorul numărul 1 în soluții integrate.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Inspectoratul de Poliție Drochia

FOTO Un camion cu 12 pasageri s-a răsturnat la Drochia: un mort și mai mulți răniți

Un camion de model „GAZ-53”, cu 12 persoane în calitate de pasageri, s-a răsturnat în raionul Drochia. Accidentul a avut loc după ce camionul ar fi fost tamponat din spate de un automobil de model „Renault”. În urma impactului, automobilul a fost proiectat într-un canal de pe marginea drumului. Nouă persoane au fost transportate la spital, iar un bărbat în vârstă de 42 de ani a decedat la scurt timp după internare. Informațiile au fost comunicate pentru NewsMaker de Inspectoratul de Poliție Drochia.

Pe 8 iulie, reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) au anunțat că, în seara zilei de 7 iulie, în raionul Drochia, pe traseul Drochia–Dondușeni, în apropiere de localitatea Șuri, a avut loc un accident rutier. Instituția menționa că în accident au fost implicate un microbuz de rută cu pasageri și un automobil. La fața locului au intervenit trei echipe de asistență medicală urgentă (AMU).

„În urma accidentului au fost rănite 9 persoane (5 femei și 4 bărbați cu vârstele cuprinse între 20 și 68 de ani). (…) Ulterior, echipele AMU au transportat asistat 4 pacienți la IMSP Spitalul Raional Drochia”, au raportat reprezentanții CNAMUP.

Pentru NewsMaker, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Drochia, Lilia Harea, a precizat că în impact au fost implicate un camion și un automobil. Nu este vorba despre un microbuz, așa cum anunțau anterior reprezentanții CNAMUP. Poliția a fost sesizată despre producerea accidentului în jurul orei 22:30. Conform poliției, impactul a avut loc pe traseul R-12, la ieșirea din orașul Drochia, spre satul Șuri.

„Potrivit constatărilor preliminare, un automobil de model „Renault”, condus de un tânăr de 20 de ani, ar fi tamponat din spate un camion de model „GAZ-53″, la volanul căruia se afla un bărbat de 71 de ani. În camion se aflau 12 persoane în calitate de pasageri. În urma impactului, camionul s-a răsturnat, iar automobilul a fost proiectat într-un canal de pe marginea drumului”, a comunicat reprezentanta Inspectoratului de Poliție Drochia.

Potrivit ofițerului de presă, nouă pasageri — cinci femei și patru bărbați — cu vârste cuprinse între 20 și 68 de ani au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. „Din nefericire, un bărbat în vârstă de 42 de ani a decedat la scurt timp după internare”, a comunicat ofițerul.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic cu aparatul Drager, iar rezultatele au indicat că nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Reprezentanta poliției a adăugat că cercetările sunt în desfășurare pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Inspectoratul de Poliție Drochia
Inspectoratul de Poliție Drochia
Inspectoratul de Poliție Drochia
Marina Tauber/Telegram

PL cere anchetă, după ce Șor a declarat, la Moscova, că „singura salvare pentru Moldova este uniunea cu Rusia”

Partidul Liberal (PL) condamnă congresul desfășurat recent la Moscova, în cadrul căruia oligarhul fugar Ilan Șor a cerut formarea unei „uniuni” între Republica Moldova și Federația Rusă. Formațiunea politică califică această inițiativă, lansată chiar în ziua în care Moldova comemora 76 de ani de la deportările staliniste, drept un „congres al trădării naționale”.

„Ilan Șor a cerut nici mai mult, nici mai puțin, decât unirea Republicii Moldova cu Federația Rusă – un stat terorist care ne-a ocupat teritoriul de trei ori și ne-a rupt de la Țara-Mamă, România. Iar astăzi a invadat și a ocupat o parte din teritoriul Ucrainei, bombardând și omorând sute mii de ucraineni și distrugând sute de localități. (…) Aceasta „uniune” cu Rusia ne-o doriți? „Fericirea” unui coșmar, reîncărcat în ambalajul mincinos al „blocului Victorie”?”, scrie PL.

Partidul Liberal cere Procuraturii Generale și Serviciului de Informații și Securitate să investigheze declarațiile „anti-statale” făcute de Șor la Moscova și „să ia măsurile necesare”. Totodată, formațiunea face apel la cetățeni să nu se lase manipulați și să respingă, prin vot, forțele „care vor să ne întoarcă în închisoarea rusă și lagărele siberiene”.

„Unirea trebuie să să se facă nu cu Rusia, care ne-a ocupat și ne este străină, ci cu România, care este Țara noastră de la care ne-au rupt rușii. Iar pentru a realiza acest vis trebuie să fim cu lumea liberă – Uniunea Europeană”, mai precizează PL.

Amintim că un congres al Blocului „Victorie”, controlat de oligarhul fugar Ilan Șor, a fost organizat pe 6 iulie, la Moscova. Prezent la reuniune, Șor a declarat că, în opinia sa, „singura salvare” a Republicii Moldova ar fi „uniunea” cu Federația Rusă.

La evenimentul de la Moscova au participat mai mulți politicieni moldoveni afiliați blocului, inclusiv deputații Marina Tauber, Vasile Bolea și primarii din Orhei și Taraclia, precum și oficiali ruși de rang înalt, printre care Leonid Sluțki și Konstantin Kosacev.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Facebook/Marian Lupu

Un fost președinte al CSM aderă la „Respect Moldova”. Lupu: „Un om de valoare”

Victor Micu, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a aderat la Mișcarea „Respect Moldova”. Anunțul a fost făcut pe 8 iulie de liderul formațiunii politice, Marian Lupu.

Încă un om de valoare și un profesionist desăvârșit s-a alăturat Partidului „Mișcarea Respect Moldova”. Este vorba despre judecătorul Victor Micu, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. (…) Ne bucurăm că Victor Micu a ales să-și pună cunoștințele, experiența și energia în slujba unui proiect politic care are scopul de a consolida statul de drept, respectul față de cetățeni și reformele reale. Îi urăm bun venit în echipă și îl asigurăm că, alături de noi, va avea libertatea să-și exprime punctul de vedere, să lupte pentru o justiție corectă și să contribuie la construcția unei Moldove în care fiecare cetățean să se bucure de respect, dreptate și siguranță”, a transmis Marian Lupu.

Victor Micu a activat de-a lungul timpului în cadrul Judecătoriei Chișinău, sectorul Rîșcani, deținând funcții de judecător, vicepreședinte și, ulterior, președinte al instanței. Între anii 2014 și 2019 a deținut de două ori funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Pe 16 iulie 2019 a fost revocat revocat din funcția de președinte al CSM, dar și-a păstrat calitatea de membru al Consiliului.

În mai 2022, Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către Victor Micu. Este vorba despre faptul că acesta, în calitate de membru CSM, a votat pentru sine însuși pentru acordarea gradului I de calificare. Nu i-au fost aplicate interdicții deoarece era la prima abatere de la lege.

Игорь Чекан, NewsMaker

Vom avea un procuror general până la parlamentare? Ce spune președintele CSP

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Dumitru Obadă, susține că, potrivit legii, în cel mult șase luni de la data anunțării vacanței funcției — 27 mai — trebuie numit un procuror general, ceea ce înseamnă cel târziu în luna noiembrie. Totuși, el a menționat că planul prealabil al CSP-ului este ca „în septembrie să avem un procuror general”.

La emisiunea „Cutia Neagră Plus” de la TV8, Obadă a declarat că, potrivit legii, în cel mult șase luni de la data anunțării vacanței funcției — 27 mai — trebuie numit un procuror general cu mandat deplin. „Respectiv, luna de final ar fi noiembrie. (…) Asta e maximum ce ne oferă nouă legea. Noi am oferit timp începând cu luna iunie până pe 21 iulie inclusiv (nota red. perioada de depunere a dosarelor). Doritorii de a-și asuma mandatul de procuror general pot depune cerere, scrisoare de motivare, concept de management”, a menționat președintele Consiliului Superior al Procurorilor.

Obadă a declarat că, până în prezent, nu a fost depus niciun dosar în acest sens. „Experiența anilor precedenți ne arată că în ultima zi, în ultima oră, de regulă depun toți”, a precizat el.

Întrebat dacă vom avea un procuror general nou până la alegeri, Obadă a răspuns: „Eu sper că da, fiindcă perpetuarea interimatelor, mai ales din perspectiva procurorului general, generează disfuncționalitate sistemică și descurajează în general sistemul procuraturii. Noi avem nevoie de un procuror general pe mandat, asumarea mandatului deplin. De asta – 21 iulie termen limită de depunere. Noi în 20 de zile, cel mult, trebuie să publicăm lista celor care sunt admisibili pentru interviu și să realizăm interviul. Eu presupun că până pe 11 august, noi trebuie să avem deja lista publicată a celor care sunt admisibili. Între timp noi acumulăm materiale de la ANI, SIS și CNA, comisia medicală – să avem tot pachetul de acte și eventual în perioada săptămânii 11-15 august ar trebui teoretic, dacă e tot ok, să avem și interviul fixat”.

El a spus că planul prealabil al CSP-ului este ca „în septembrie să avem un procuror general”.

***

Funcția de procuror general a devenit vacantă după numirea lui Ion Munteanu în calitate de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Între timp, Alexandru Machidon a fost numit procuror general interimar al Republicii Moldova.

Energia electrică ar putea să se ieftinească în Moldova: Ce legătură au alegerile și cu ce nu sunt de acord furnizorii

În Republica Moldova, energia electrică ar putea deveni mai ieftină. Furnizorii au adresat o solicitare în acest sens Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). NM explică de ce furnizorii nu sunt de acord cu calculele ANRE, ce probleme există în metodologia de calcul a tarifelor și ce rol joacă în această ecuație Energocom și Alexandr Slusari.

Despre faptul că în Moldova poate să se ieftinească energia electrică a devenit cunoscut după ce Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat, la sfârșitul săptămânii trecute, solicitarea de reducere a tarifelor de către furnizorii Premier Energy (deservește centrul și sudul Moldovei) și FEE Nord (companie de stat care activează în nord).

Astfel, Premier Energy propune o reducere a tarifelor cu 4%, de la 4,22 lei la 3,93 lei pentru 1 kWh, iar FEE Nord — cu 10%, de la 4,68 lei la 4,22 lei pentru 1 kWh. De menționat că ambii furnizori solicită ajustarea tarifelor și au prezentat noile calcule ca răspuns la solicitarea transmisă de ANRE pe 18 iunie 2025.

Membrul consiliului de administrație al întreprinderii de stat „Energocom”, Alexandr Slusari, a declarat pentru NM că, de fapt, să revizuiască tarifele a decis însuși regulatorul. Potrivit acestuia, ANRE nu a primit răspuns de la operatori la prima sa solicitare și a expediat o a doua solicitare, în care a informat că va revizui singură tarifele, după care furnizorii au propus propriile lor variante de reducere a tarifului. Slusari susține că, preliminar, ANRE s-a consultat cu Energocom.

Reprezentanții ANRE au confirmat pentru NM că au solicitat de la Energocom o prognoză a prețurilor de achiziție pentru perioada iunie–decembrie 2025 și că, după ce au primit răspunsul, au cerut celor doi furnizori de energie electrică să revizuiască tarifele.

Premier Energy nu a fost de acord cu prognoza Energocom și cu prețurile calculate de ANRE pe baza acesteia. „În legătură cu lipsa informației detaliate despre sursele din care Energocom intenționează să procure energie electrică în perioada indicată în scrisoarea ANRE, ne exprimăm dezacordul față de prețurile prezentate”, se spune într-o scrisoare a companiei.

Premier Energy menționează că, în special, nu este de acord cu prognoza prețurilor în România pentru lunile iulie, noiembrie și decembrie ale acestui an. Potrivit solicitării publicate de ANRE către Premier Energy, compania prognozează că prețul mediu de bursă în România pentru energia electrică va fi de 176 euro pentru 1 MWh.

Este de remarcat că Alexandr Slusari a atras în repetate rânduri atenția publică asupra situației tarifelor la energia electrică. El a semnalat că, în tariful actual, este inclus un preț de achiziție de 140–145 euro pentru 1 MWh (aproximativ 2800 de lei), în timp ce prețul real de achiziție a variat între 107 și 130 euro pentru 1 MWh. În acest context, Slusari a acuzat ANRE că menține intenționat tarifele ridicate, pentru a le reduce înainte de alegeri.

Autoritățile au respins această acuzație, iar ministrul Energiei, Dorin Junghietu, a declarat, în acest context că, începând cu 1 iulie, România liberalizează piața de energie electrică, iar Moldova nu va mai putea procura energie de la companiile de stat românești Hidroelectrica și Nuclearelectrica la prețul de 400 RON (circa 80 € pentru 1 MWh), care este sub nivelul pieței. În luna iunie, achizițiile de la aceste companii au constituit aproape 5% din energia consumată de Moldova. Însă, datorită devierilor pozitive acumulate în urma acestor achiziții, Moldova, potrivit ministrului, va putea compensa pierderile cauzate de liberalizarea pieței din România.

În iunie, Moldova a importat 70,6% din energia electrică consumată. Din acest volum, 4,5% — după cum s-a menționat mai sus — au fost achiziționate de la companiile de stat românești, 43,3% — pe baza contractelor bilaterale, iar 22,8% — de pe burse. Puțin sub 30% a fost producția internă de energie, dintre care 1,8% — generată de CET-uri, iar restul — din surse regenerabile.

Directorul Energocom, Eugen Buzatu, a refuzat să comenteze pentru NM cum s-au modificat prețurile medii de achiziție a energiei electrice după liberalizarea pieței din România, invocând lipsa de timp.

Expertul în domeniul energetic Sergiu Tofilat a declarat pentru NM că principala problemă în tarifele actuale este metodologia învechită. „Această metodologie funcționa atunci când cea mai mare parte a energiei era cumpărată de la MGRES, prețul era fix și putea fi modificat de câteva ori pe an. Acum prețul se schimbă constant și cum poți, în ianuarie, să prognozezi prețurile pentru un an înainte? Poți calcula pentru un an înainte costurile de transport și altele, dar tarifele pentru consumatori ar trebui revizuite rațional o dată pe trimestru”, consideră expertul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: