„La vot ca la discotecă”, o nouă dezbatere marca „Europa Liberă”
Full Article 2 minutes read

„La vot ca la discotecă”, o nouă dezbatere marca „Europa Liberă”

De la o formalitate, așa cum era votul în perioada comunistă, până la alegerile de acum care dau electoratului șansa să-și aleagă reprezentanții, viitorul și calea pe care o va urma societatea. Discutăm despre tinerii și implicarea lor în tot ce însemnă vot, participare socială, implicare civică.

Vedem în Belarus, Rusia, Hong Kong, Myanmar cum tinerii, alături de ceilalți membri ai societății, sunt deciși să-și aleagă singuri drumul și viitorul, chiar dacă pentru asta trebuie să-și apere libertatea în confruntarea cu regimurile autoritare și dictatoriale.

„La vot ca la discotecă?” – acesta este titlul noii dezbateri din proiectul multimedia „Antinostalgia, privind spre viitor”, realizat de Radio Europa Liberă printr-un grant acordat de ambasada SUA de la Chișinău.

Dezbaterea live are loc miercuri, 17 februarie, la ora 18.00, și poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Europei Libere, pe site și pe Youtube.

Despre nevoia apărării dreptului la vot și implicarea tinerilor în schimbare îi veți auzi în interviuri pe Miron Vitușka, un tânăr de 17 ani de la Minsk arestat în primele zile ale protestelor împotriva regimului Lukașenka, dar și pe Franak Viaciorka, Consilierul președintei alese a Belarusului, Svetlana Tihanovskaia.

Invitații speciali ai discuției sunt Valeriu Sela, corespondentul Europei Libere la Washington, Kristina Cernei, profesoară din Chișinău însoțită de un grup de elevi, și Diana Filimon, președinta Forum Apulum din România.

Materialele realizate de Europa Liberă în cardul proiectului „Antinostalgia, privind spre viitor” pot fi accesate la acest link:

https://moldova.europalibera.org/z/21297.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: