Lansare zboruri directe Chișinău – Stuttgart

FLYONE anunță cu entuziasm lansarea unei noi rute directe care va conecta Chișinău și Stuttgart, începând cu data de 30 iunie 2025. 

Zborurile vor avea o frecvență de două ori pe săptămână, în zilele de luni și joi, oferind pasagerilor o soluție rapidă și convenabilă pentru călătoriile între Republica Moldova și Germania.

Cursa Chișinău-Stuttgart vine în întâmpinarea cererii crescânde pentru conexiuni directe între cele două orașe, facilitând mobilitatea cetățenilor moldoveni, oamenilor de afaceri și turiștilor. Stuttgart, un important centru economic și cultural al Germaniei, devine astfel și mai accesibil pentru călătorii din Republica Moldova.

Directorul General al FLYONE, Mircea Maleca, a declarat: „Ne bucurăm să extindem rețeaua noastră de zboruri, oferind pasagerilor o soluție mai convenabilă pentru călătoriile între Chișinău și Stuttgart. Această nouă rută reflectă angajamentul nostru de a îmbunătăți accesibilitatea către destinațiile frecventate de cetățenii Republicii Moldova.”

Orarul zborurilor:

Chișinău (RMO) 17:10 – Stuttgart (STR) 18:40
Stuttgart (STR) 19:40 – Chișinău (RMO) 23:10

Biletele sunt deja disponibile pentru rezervare pe www.flyone.eu, precum și în aplicația mobilă FLYONE.

Despre FLYONE 

FLYONE (www.flyone.eu) s-a lansat în 2016 și a reușit să devină cea mai mare companie aeriană din Moldova. În anul 2022, compania a devenit membru al Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA). În decembrie 2022, FLYONE Airlines SRL a primit certificatul de operator aerian, oferit de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și licența- emisă de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Pe parcursul aceluiași an, a reușit să transporte peste 1 milion de pasageri și să lanseze 6 destinații noi. În anul 2023 a reînnoit certificarea IOSA, cel mai înalt standard de siguranță în managementul operațional. La fel, în anul 2023, în premieră pentru o companie aeriană din Moldova, FLYONE a ajuns la un număr record de 2 milioane de pasageri, a lansat 14 rute noi și a extins flota cu încă trei aeronave. FLYONE este cel mai mare operator aerian, care operează zboruri spre 75 destinații. 39 de curse regulate și charter din Chișinău spre: Stuttgart, Torino, Palma de Mallorca, Lyon, Bremen, Copenhaga, Alicante, Manchester, Praga, Dubai, Bologna, Roma, Milano, Berlin, Tbilisi, Munchen, Larnaca, Frankfurt, Tel Aviv, Luton, Stansted, Parma, Verona, Dublin, Lisabona, Paris, Istanbul, Erevan, Bruxelles, Dusseldorf, Nisa, Amsterdam, Barcelona, Tirana, Tunisia, Antalya, Heraklion, Sharm El-Sheikh, Tivat și Hurghada.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

presedinte.md

Maia Sandu și Janis Mazeiks au discutat despre pregătirile pentru primul summit Moldova-UE

Președinta Maia Sandu și ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, au avut pe 18 iunie o întrevedere. Discuțiile au vizat, între altele, etapa la care se află țara noastră în procesul de aderare la Uniunea Europeană și pregătirile pentru prima ediție a summit-ului Moldova-UE.

Potrivit unui comunicat al Președinției, Maia Sandu și Janis Mazeks au discutat despre reforma justiției. „Președinta a reiterat că statul va continua să consolideze un sistem judiciar corect și eficient, în beneficiul cetățenilor”, a menționat instituția.

Interlocutorii au vorbit, de asemenea, riscul ingerințelor externe și al tentativelor de manipulare în alegerile parlamentare din această toamnă. „Șefa statului a subliniat importanța desfășurării unui scrutin liber de ingerințe străine, astfel încât cetățenii moldoveni să-și decidă viitorul în mod liber și democratic”, a precizat instituția prezidențială.

Totodată, președinta și diplomatul au abordat subiectul stadiul procesului de aderare la Uniunea Europeană. Părțile au discutat și despre pregătirile pentru primul summit Moldova-UE. „Acest nou format de dialog, ce urmează să devină unul regulat, reflectă aprofundarea relației dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și marchează trecerea la o nouă etapă în parcursul de integrare europeană”, a menționat Președinția.

Prima ediție a summit-ului Moldova-UE va fi organizat pe 4 iulie, la Chișinău. La reuniune sunt așteptați președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Antonio Costa, și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Kaja Kallas.

Studenții fac practică în condiții anti-sanitare? Ministerul Educației a solicitat explicații de la USM

Ministerul Educației și Cercetării anunță că a solicitat explicații de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) cu privire la hotărârea de trimite studenții Facultății de Biologie și Geoștiințe din anul I să facă practica de vară la baza din satul Bădragii Vechi, raionul Edineț. Se întâmplă după ce în spațiul public au apărut informații despre condițiile nepotrivite în care locuiesc studenții acolo.

Ministerul a solicitat de urgență conducerii USM explicații de la administrația instituției privind decizia de a desfășura practică la această bază, în condițiile în care universitatea dispune de suficiente cămine decente și laboratoare în Chișinău. Ministerul își reafirmă angajamentul de a colabora cu instituțiile de învățământ superior pentru a asigura condiții sigure și decente pentru toți studenții”, a transmis MEC într-un comunicat.

Precizăm că, anterior, studenți din anul I Facultatea de Biologie și Geoștiințe a USM s-au plâns în presă pe condițiile precare în care trebuie să locuiască pe durata stagiului de practică la baza de practică din Bădragii Vechi. Aceștia au relatat că sunt nevoiți să stea câte 3–4 persoane într-o cameră, să doarmă pe paturi de fier, să folosească o baie comună cu apă încălzită de soare și să gătească „în condiții inumane”.

Wikipedia

O diplomată a Uniunii Europene, cetățeancă a României, a fost bătută în Rusia

O angajată a reprezentanței Uniunii Europene în Federația Rusă, cetățeancă a României, a fost bătută în orașul Vladivostok, la sfârșitul lunii mai. Informațiile au fost raportate pe 18 iunie de publicația germană Der Spiegel, care face trimite la sursele sale diplomatice.

Potrivit publicației, o angajată a reprezentanței Uniunii Europene în Rusia se afla într-o deplasare de serviciu la Vladivostok. Pe 26 mai, în jurul orei 07:00, aceasta a ieșit din hotelul în care era cazată pentru o plimbare. La scurt timp, lângă ea a oprit o mașină din care au coborât doi bărbați. Aceștia au început să o amenințe, apoi au bătut-o.

Dier Spiegel nu menționează numele victimei, se știe doar că este cetățeancă a României. Diplomata era însoțită de un coleg din Franța, împreună cu care intenționa, printre altele, să viziteze consulatele țărilor UE din Vladivostok. După atac, diplomata a fost evacuată din Federația Rusă. Starea în care se află nu a fost precizată.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Anitta Hipper, a confirmat atacul asupra diplomatei, dar nu a oferit detalii despre incident. Potrivit ei, după cele întâmplate, reprezentantul Rusiei în Belgia a fost convocat pentru explicații.

Între timp, autoritățile din România au comunicat că diplomata atacată este angajată a Serviciului European de Acțiune Externă, instituție care pune în aplicare politica externă și de securitate a UE.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la București, Andrei Țărnea, a declarat că autoritățile naționale au fost informate din primul moment despre atac. „Cetățeanul român a primit asistență de la misiunea consulară de la Moscova. Am început cu Serviciul European de Acțiune Externă o investigație. Cam asta putem spune la acest moment, fiind vorba de o anchetă în curs. Primii care se ocupă de investigație sunt chiar angajatorii ei, dar noi ne-am alăturat acestui demers și vedem ce măsuri se vor lua”, a spus Andrei Țărnea pentru Digi24.

Cine anume a atacat angajata reprezentanței UE nu se cunoaște cu certitudine. Însă sursele diplomatice citate de publicație suspectează că ar putea fi vorba despre agenți ai Serviciului Federal de Securitate (FSB). Der Spiegel notează că FSB monitorizează constant diplomații occidentali care activează în Rusia, iar atacul asupra unui reprezentant al unei misiuni diplomatice străine reprezintă o „escaladare a relațiilor tensionate dintre Rusia și țările occidentale”. Conform Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice, reprezentanții misiunilor diplomatice beneficiază de protecție specială în țările gazdă.

Ucraina a aprobat legea care permite, în premieră, cetățenia multiplă: „un pas important” pentru diaspora

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat în ansamblu legea care permite cetățenia multiplă în Ucraina. După ce legea va intra în vigoare, ucrainenii vor putea deține, în anumite condiții, pașapoarte ale două sau mai multe țări în același timp. Până acum, acest lucru era considerat o încălcare a legii, potrivit Serviciului ucrainean al BBC.

Decizia vine în contextul în care Ucraina se confruntă cu o criză demografică declanşată de invazia pe scară largă a Rusiei în 2022. Milioane de cetăţeni au părăsit ţara, iar natalitatea a atins niveluri minime istorice.

„Această decizie este un pas important pentru menţinerea şi restabilirea legăturilor cu milioane de ucraineni din întreaga lume”, a scris pe Facebook Oleksii Cernîşov, ministrul unităţii naţionale, citat de Digi24.

Proiectul de lege a fost prezentat parlamentului de preşedintele Volodimir Zelenski în august anul trecut. Guvernul trebuie acum să întocmească o listă a ţărilor ai căror cetăţeni vor putea obţine dublă cetăţenie ucraineană.

Legea simplifică, de asemenea, procedurile pentru copiii născuţi din părinţi ucraineni în străinătate şi pentru ucrainenii care obţin o cetăţenie suplimentară prin căsătorie.

În ceea ce priveşte străinii care doresc cetăţenia ucraineană, aceştia vor trebui să susţină un test care să demonstreze cunoaşterea limbii, istoriei şi Constituţiei ucrainene. Legea va facilita, de asemenea, obţinerea cetăţeniei ucrainene pentru voluntarii străini care luptă pentru ţară.

Însă cetăţenii „statelor agresoare” şi ai ţărilor care nu recunosc integritatea teritorială a Ucrainei nu vor fi eligibili.

Balul absolvenților în parcul de distracții al lui Șor? Ministerul Educației interzice participarea elevilor din Găgăuzia

Ministerul Educației și Cercetării interzice participarea elevilor din UTA Găgăuzia la „Balul Absolvenților”, planificat pentru 21 iunie în parcul de distracții „GagauziyaLand” din satul Congaz. Autoritățile avertizează că parcul funcționează fără autorizațiile legale, iar acest lucru pune în pericol sănătatea și siguranța copiilor și a cadrelor didactice. În acest context, ministerul solicită tuturor instituțiilor de învățământ să se abțină de la orice formă de implicare în organizarea sau desfășurarea activităților în locații neautorizate.

„Acest obiectiv nu a fost dat în exploatare în condițiile prevăzute de lege, ceea ce pune în pericol sănătatea și siguranța copiilor și cadrelor didactice. Mai mult, în incinta acestui parc au avut loc deja incidente grave, soldate cu vătămări corporale, care fac în prezent obiectul unor anchete penale. Având în vedere aceste circumstanțe, Ministerul interzice trimiterea elevilor la acest eveniment și solicită tuturor instituțiilor de învățământ să se abțină de la orice formă de implicare în organizarea sau desfășurarea de activități în locații care nu dispun de autorizațiile legale necesare”, precizează Ministerul Educației.

MEC cere tuturor instituțiilor de învățământ să nu se implice în niciun fel în organizarea evenimentului și reamintește că nerespectarea obligațiilor de protecție și siguranță a elevilor atrage răspundere personală, conform legii.

Amintim că, pe 16 mai curent, șapte funcționari publici — inclusiv un primar și adjunctul său — au fost trimiși în judecată, fiind acuzați că au recepționat necorespunzător lucrările de construcție ale parcului de distracții „GagauziyaLand” din Comrat. Potrivit anchetei, la 16 august 2024, comisia de recepție finală ar fi semnat actul de dare în exploatare, deși construcția prezenta abateri tehnice și lipsa unor date esențiale privind siguranța.

În urma acestor neglijențe, la doar câteva zile de la inaugurare, un copil de 10 ani a fost rănit pe una dintre instalațiile parcului și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cei șapte funcționari riscă amenzi și interdicția de a ocupa funcții publice timp de până la cinci ani, dacă vor fi găsiți vinovați.

Reamintim în acest context că parcul „GagauziyaLand” a fost promis de bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, în campania electorală. Construcția sa a fost finanțată de oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat definitiv într-un dosar din frauda bancară. Parcul de distracții a fost inaugurat în august 2024, fără un aviz din partea organelor abilitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: