Lemn din România. Moldsilva, autorizată să încheie contracte directe cu Romsilva
Full Article 2 minutes read

Lemn din România. Moldsilva, autorizată să încheie contracte directe cu Romsilva

În vederea suplinirii stocurilor de masă lemnoasă, Agenția „Moldsilva” va încheia direct contracte de vânzare-cumpărare a lemnului de foc cu Regia Națională a Pădurilor „Romsilva”. Decizia a fost aprobată pe 22 decembrie în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Ulterior, masa lemnoasă va fi repartizată către întreprinderile silvice teritoriale, în funcție de numărul solicitărilor din partea populației.

Este permisă vânzarea lemnului de foc către organizațiile neguvernamentale locale și străine, în vederea susținerii păturilor social-vulnerabile, familiilor sau centrelor de plasament care adăpostesc refugiați.

Pentru a asigura vânzarea masei lemnoase la un preț mai mic, importul lemnului va fi scutit de plata pentru serviciile fitosanitare și a drepturilor de import.

Amintim că potrivit vicepremierului, Guvernul va asigura, în noul sezon de încălzire, lemn de foc pentru consumatorii casnici la un preț similar cu cel de anul trecut. Spînu dă asigurări că „toți oamenii vor avea acces la lemn”. Potrivit lui, cetățenii se pot adresa la întreprinderile silvice pentru a procura lemnul chiar de azi, 5 august.

De menționat că potrivit Guvernului, la Moldsilva, lemnul de specii tari va putea fi cumpărat cu 550 – 875 lei pentru un metru ster. În cazul lemnului moale, prețurile vor varia între 350-475 lei pentru un metru stern.

Potrivit Moldsilva, cererea pentru lemne de foc depășește în acest an stocurile pe care le are agenția. Totuși, responsabilii de la agenție susțin că toate cele 24 de ocoluri silvice din țară vor primi lemne.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: