(VIDEO) Moldoveni transportați ilegal în Europa și impuși să lucreze la munci grele. Reținere la Aeroport
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Moldoveni transportați ilegal în Europa și impuși să lucreze la munci grele. Reținere la Aeroport

Oamenii legii anunță că au destructurat un grup infracțional, format din doi bărbați, specializat în trafic de persoane și organizarea migrației ilegale. Unul dintre ei, liderul grupului, a fost arestat la Aeroportul Internațional Chișinău, chiar, în timp ce încerca să fugă în Austria. Celălalt bănuit este cercetat în libertate. 

Suspecții de 45 și 41 de ani, sub pretextul angajării la un serviciu oficial și bine plătit în Europa, au recrutat și transportat ilegal, mai mulți cetățeni moldoveni. Aceștia le perfectau acte de identitate românești false și contracte individuale de muncă, pentru care ulterior le înaintau datorii. Ulterior îi impuneau să activeze în diferite tipuri de construcții. Persoanelor nu le-au fost create condițiile promise din start și salariul stabilit, exploatându-le astfel prin muncă forțată.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au  ridicat sume bănești în valută, extrase din transferuri de bani, telefoane mobile, acte de identitate și carduri bancare, prin intermediul cărora învinuiții ascundeau proveniența banilor.

Pe 16 ianuarie, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost reținut organizatorul infracțiunii. Ofițerii au depistat aupra sa sume bănești, acte de identitate și carduri bancare ale diferitor persoane și un bilet la cursa Chișinău – Viena.

Organizatorul grupului a fost reținut, iar cel de al doilea bărbat este cercetat în libertate. Pentru fapta comisă aceștia riscă  de la 7 la 15 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: