(VIDEO) Socialiștii protestează la Parlament, înainte de învestirea Guvernului Recean
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Socialiștii protestează la Parlament, înainte de învestirea Guvernului Recean

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) protestează la Parlament. Menționăm că deputații s-au întrunit pe 16 februarie în ședință și urmează să fie învestit noul cabinet de miniștri, în frunte cu Dorin Recean. NM transmite live manifestația. De precizat că la Parlament și „Mișcarea pentru Popor”, din care face parte Partidul ȘOR, organizează o acțiune de protest.

UPDATE 10.33: Consilierul municipal din partea Partidului „ȘOR” Valerii Klimenko a spus că „este un spectacol, organizat de Maia Sandu, schimbarea guvernării”. „Noi începem un nou val de protest, se va mări. Vor fi mai active, până când nu vor fi alegeri parlamentare anticipate și prezidențiale”, a spus Klimenko.

UPDATE 10.25: „Anticipate”, „Vrem dreptate”, scandează protestatarii.

UPDATE 10.09: „Vrem ca toți să-și dea demisia. Lor le este indiferent de țară”, a spus o manifestantă.

UPDATE 10.07: Reporterul NM de la fața locului menționează că la protest participă mai mult de 500 de persoane.

Pe 15 februarie, socialiștii au anunțat că vor protesta la Parlament „împotriva actualei guvernări și pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate”.

În jurul orei 14:00, premierul desemnat Dorin Recean își va prezenta programul de guvernare și echipa în plenul parlamentului pe 16 februarie. Din noul cabinet de miniștri fac parte 10 bărbați și 6 femei.

Menționăm că pe site-ul Legislativului a fost publicat programul de guvernare propus de către viitorul prim-ministru al Republicii Moldova Dorin Recean. Printre obiectivele fundamentale enunțate se numără deschiderea negocierilor pentru aderarea la UE, sporirea fluxului de investiții străine, asigurarea unui sistem judiciar „independent, echitabil și transparent”. Elementul central care s-a repetat în toate discursurile și prezentările viitorului prim-ministru este disciplina: „elaborarea mecanismului pentru elaborarea disciplinei și evaluarea autorităților publice și a întreprinderilor de stat”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: