LIVE Socialiștii și comuniștii încearcă să dea jos Guvernul Recean. Moțiunea de cenzură – dezbătută în plen
Full Article 1 minutes read

LIVE Socialiștii și comuniștii încearcă să dea jos Guvernul Recean. Moțiunea de cenzură – dezbătută în plen

Parlamentul examinează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Dorin Recean, înaintată de deputații comuniști şi socialiști. Prim-ministrul prezintă de la tribuna centrală a Parlamentului realizările Guvernului, în condițiile în care autorii moțiunii i-au reproșat anterior că guvernarea nu ar face față crizelor din țară. Urmărește dezbaterile din legislativul țării, în direct pe NewsMaker.

Amintim că, acum o lună, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea a declarat că BCS a demarat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pentru că acesta nu ar fi „capabil” să gestioneze criza economică din Moldova: „Economia națională se află într-o cădere liberă. Agricultura este în prag de faliment și Republica Moldova nu mai este competitivă, nici pe piața internă, nici pe piața externă. Guvernul nu are nicio poziție politică în acest sens”.

De menționat că moțiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la învestitură. Moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului poate fi inițiata de cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși. Moțiunea de cenzură se adoptă cu votul majorității deputaților prezenți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: