LIVE Parlamentul s-a întrunit în ședință. Ce proiecte urmează să examineze deputații
Full Article 2 minutes read

LIVE Parlamentul s-a întrunit în ședință. Ce proiecte urmează să examineze deputații

Parlamentarii și-au întrunit în ședință, aceasta după ce pe 6 iulie Biroul permanent a aprobat ordinea de zi pentru următoarele ședințe plenare ale Parlamentului din perioada 7-14 iulie.

Membrii Legislativului urmează să examineze acordurile dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova privind acordarea asistenței macrofinanciare pentru țara noastră în valoare de 150 de milioane de euro.

Pe ordinea de zi a mai fost inclusă ratificarea Contractului de credit dintre Agenția Franceză pentru Dezvoltare și țara noastră, în sumă de 15 milioane de euro, dar și ratificarea Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea realizării proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”.

De asemenea, vor fi propuse spre adoptare proiectul de lege privind dreptul de autor și drepturile conexe și inițiativa legislativă care prevede facilitarea confiscării extinse a averilor acumulate prin acte de corupție. Tot în lectură finală va fi examinată modificarea Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice.

În ședința plenară vor fi examinate proiectul de hotărâre privind demisia deputatului Dorel Iurcu, dar și inițiative legislative ce vizează modificarea mai multor acte normative. De asemenea, Comisia Electorală Centrală va prezenta Raportul pentru anul 2021 despre finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: