agora.md

Mai mult de 1000 de elevi din Moldova au fost testați pozitiv cu Covid săptămâna trecută

În perioada 24-28 ianuarie, 1035 de elevi și 423 de cadre didactice din școli au fost confirmate cu COVID-19. Datele au fost publicate de Ministerul Educației pe 31 ianuarie. În același timp, datele statistice arată că aproape 76% dintre cadrele didactice din învățământul preșcolar și circa 85% dintre cele din școli, licee și gimnazii s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Din 24 ianuarie până pe 28 ianuarie au fost testați pozitiv cu coronavirus 84 de copii de grădiniță și 148 de cadre didactice din învățământul preșcolar. La fel, au fost confirmați cu coronavirus 1035 de elevi și 423 de pedagogi din școli și licee.

mec.gov.md

În același timp, a crescut rata de vaccinare în cadrul angajaților din grădinițe, școli, licee și universități.

mec.gov.md

Amintim că, în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, toți elevii din Republica Moldova ar trebui să învețe în regim online. Decizia este valabilă până pe 4 februarie. Autoritățile locale din Orhei nu s-au conformat, însă, hotărârii.

Potrivit celui mai recent bilanț publicat de Ministerul Sănătății, în prezent, în instituțiile medico-sanitare spitalicești sunt internate 2 862 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 158 în stare extrem de gravă și 25 de pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: