Mai multă echidistanță? Doi deputați PAS vor să interzică șefilor de partide să dețină televiziuni
Full Article 2 minutes read

Mai multă echidistanță? Doi deputați PAS vor să interzică șefilor de partide să dețină televiziuni

Persoanele care dețin funcții de conducere în cadrul partidelor politice vor avea interdicție de a deține televiziuni sau de a fi beneficiari ai acestora. O inițiativă legislativă în acest sens a fost înregistrată de către deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca. Anunțul a fost făcut luni, 17 februarie, pe pagina de Facebook a parlamentarului. 

Potrivit lui Sergiu Litvinenco, inițiativa legislativă va asigura echidistanța și imparțialitatea televiziunilor din Republica Moldova.

„La moment legislația nu prevede expres o asemenea interdicție, prin urmare avem situații când o persoană cu funcție de conducere într-un partid deține și calitatea de proprietar/beneficiar al unui furnizor privat de servicii media. Acest lucru face ca această televiziune să fie obedientă în totalitate politicii promovate de partidul respectiv”, a notat deputatul.

De asemenea, proiectul prevede interzicerea deținerii calității de proprietar/beneficiar în cazul furnizorilor privaţi de servicii media, dar și distribuitorii acestor servicii, de către persoane fizice sau juridice, rezidente în jurisdicțiile care nu implementează standarde internaționale de transparență (din așa numitele jurisdicții offshore).

„Ne vom gândi și la alte soluții inclusiv de ordin legislativ care să combată propaganda și fake-news-urile. Este un element cheie pentru a asigura că următoarele scrutine sunt măcar parțial libere și parțial corecte”, a conchis Litvinenco.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: