больница
Максим Андреев, NewsMaker

Mai multe spitale din Moldova și-au închis unele secții din cauza infecției cu COVID-19. Unii lucrători medicali sunt în carantină

Secțiile pneumologie a Spitalelor din Edineț și Tiraspol au fost închise. La fel, a fost închisă secția de microchirurgie a Institutului de Medicină Urgentă și 14 cadre medicale au fost plasate în carantină. Asta, deoarece aceștia au intrat în contact cu pacienți bolnavi de Covid-19, a căror statut a fost confirmat ulterior, informează Sănătate INFO. Pe 27 martie, NM a scris că și secția Neurologie Cerebro-Vasculară din cadrul Institutului de Medicină Urgentă a fost închisă pentru carantină.

„Acolo unde există contacți închidem evident toată secția, tot personalul se duce pentru 14 zile în izolare și facem dezinfecție totală. Așa este scris și în procedura Ministerului Sănătății. În jur de 14 persoane au mers în carantină”, a declarat pentru Sănătate INFO, Mihai Ciocanu, directorul IMU.

Istoria se repetă și în cazul Spitalului Raional Edineț. Secția de pneumologie a fost închisă pentru 2 săptămâni. 14 angajați, printre care 4 medici, asistenți medicali și infirmiere își vor petrece următoarele zile în izolare. Aici, ieri, a decedat un pacient infectat cu Covid-19, diagnosticat cu COVID-19 post mortem.

La Spitalul Raional Edineț urmează să se trateze pacienții din nordul țării internați cu forme ușoare și medii ale infecției.

 „Pacienții care au fost în secție nu au avut nicio tangență cu pacientul, îi vom tria în funcție de starea lor. Am fost nevoiți să închidem secția de pneumologie, pentru că medicul este în carantină. În principiu, ca profil aveam nevoie de secție. Spitalul lucrează. Avem deja 2 pacienți suspecți”, a menționat Anatolie Guțu, directorul instituției.

Și secția de pneumologie a spitalului clinic din Tiraspol s-a închis, scrie Sănătate Infor cu trimirere la Radio Europa Liberă. Aici, peste 50 de pacienți și medici din secție sunt suspectați că ar avea virusul, după ce unul dintre pacienții internați în secție a fost confirmat cu COVID-19. Întreaga secție a fost transferată la spitalul de boli infecțioase din Slobozia, iar analizele pacienților au fost trimise la Chişinău pentru diagnosticare. Conducerea spitalului de la Tiraspol a fost concediată de liderul transnistrean Vadim Krasnoselski.

Săptămâna trecută spitalul din Cărpineni a intrat în carantină, iar ieri, două secții ale Spitalul Raional Ștefan Vodă au fost închise. Raionul Ștefan Vodă rămâne al doilea din țară, cel mai afectat, după numărul de pacienți confirmați cu COVID-19.

Precizăm că, în prezent, în Republica Moldova, 353 de persoane sunt infectate cu Covid-19, dintre care 37 – în stare gravă.

Din totalul pacienților testați pozitiv, până astăzi, au fost tratați 22, printre care și doi copii. Alte patru persoane și-au pierdut viața, fiind răpuse de Covid-19.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Centrul Ipotecar maib aniversează 4 ani de activitate: pentru mii de familii casă a devenit „acasă”

Centrul Ipotecar maib marchează patru ani de activitate dedicată îndeplinirii visurilor celor care își doresc o locuință proprie. Lansat oficial pe 5 iulie 2021, Centrul Ipotecar maib a devenit rapid un pilon important în domeniul finanțării locuințelor, aducând bucurie și stabilitate pentru mii de familii din întreaga țară și din diasporă.

De la un început curajos la un partener de încredere pentru mii de familii

Activitatea Centrului Ipotecar maib a început cu o echipă restrânsă – cinci oameni entuziaști și dedicați, care au pus bazele unui proiect inovator pentru piața locală. În doar patru ani, echipa a crescut la opt specialiști care, prin profesionalism și implicare, oferă lunar suport și consultanță personalizată pentru peste 100 de familii.

Daniela Rotaru, Managerul Centrului Ipotecar maib, a declarat: 

„Startul nu a fost unul ușor, dar am demonstrat că atunci când clientul este în centrul atenției, succesul este garantat. Suntem mândri de drumul parcurs și de încrederea pe care ne-au acordat-o atâtea familii”.

Rezultate care contează: 3000 de locuințe finanțate

În acești patru ani, Centrul Ipotecar maib a contribuit la achiziția a 3000 de locuințe, dintre care 475 doar în primele șase luni ale anului 2025. De la primele 30 – 40 de credite ipotecare lunare în 2021, astăzi centrul susține cu succes aproape 100 de familii în fiecare lună, ajutându-le să-și transforme visul de a avea o casă în realitate.

Anul 2024 a reprezentat un punct de referință în activitate, cu peste 1,2 miliarde de lei acordați în credite ipotecare pentru clienții din țară și din diasporă.

Anișoara Cîrlan, Product Owner Credite Imobiliare la maib, a menționat:

 „Centrul Ipotecar maib a devenit un spațiu unde clienții primesc nu doar o ofertă financiară, ci mai ales susținere, ghidare și siguranță. Ne propunem să continuăm să inovăm și să punem clientul în centrul tuturor inițiativelor noastre” .

Un partener de încredere, o echipă dedicată

Centrul Ipotecar maib a fost și rămâne un model de eficiență și profesionalism în testarea și implementarea noilor produse și servicii ipotecare pentru întreaga rețea maib. În plus, s-au dezvoltat și consolidat sute de parteneriate de succes cu agenți și agenții imobiliare, contribuind astfel la dezvoltarea pieței imobiliare din Republica Moldova. 

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova și un lider incontestabil în segmentul creditelor ipotecare. Cu o abordare orientată spre client, maib investește constant în soluții digitale, produse accesibile și servicii personalizate care să răspundă nevoilor reale ale clienților din țară și din diasporă.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: