Mai multe spitale din Moldova și-au închis unele secții din cauza infecției cu COVID-19. Unii lucrători medicali sunt în carantină
Full Article 3 minutes read

Mai multe spitale din Moldova și-au închis unele secții din cauza infecției cu COVID-19. Unii lucrători medicali sunt în carantină

Secțiile pneumologie a Spitalelor din Edineț și Tiraspol au fost închise. La fel, a fost închisă secția de microchirurgie a Institutului de Medicină Urgentă și 14 cadre medicale au fost plasate în carantină. Asta, deoarece aceștia au intrat în contact cu pacienți bolnavi de Covid-19, a căror statut a fost confirmat ulterior, informează Sănătate INFO. Pe 27 martie, NM a scris că și secția Neurologie Cerebro-Vasculară din cadrul Institutului de Medicină Urgentă a fost închisă pentru carantină.

„Acolo unde există contacți închidem evident toată secția, tot personalul se duce pentru 14 zile în izolare și facem dezinfecție totală. Așa este scris și în procedura Ministerului Sănătății. În jur de 14 persoane au mers în carantină”, a declarat pentru Sănătate INFO, Mihai Ciocanu, directorul IMU.

Istoria se repetă și în cazul Spitalului Raional Edineț. Secția de pneumologie a fost închisă pentru 2 săptămâni. 14 angajați, printre care 4 medici, asistenți medicali și infirmiere își vor petrece următoarele zile în izolare. Aici, ieri, a decedat un pacient infectat cu Covid-19, diagnosticat cu COVID-19 post mortem.

La Spitalul Raional Edineț urmează să se trateze pacienții din nordul țării internați cu forme ușoare și medii ale infecției.

 „Pacienții care au fost în secție nu au avut nicio tangență cu pacientul, îi vom tria în funcție de starea lor. Am fost nevoiți să închidem secția de pneumologie, pentru că medicul este în carantină. În principiu, ca profil aveam nevoie de secție. Spitalul lucrează. Avem deja 2 pacienți suspecți”, a menționat Anatolie Guțu, directorul instituției.

Și secția de pneumologie a spitalului clinic din Tiraspol s-a închis, scrie Sănătate Infor cu trimirere la Radio Europa Liberă. Aici, peste 50 de pacienți și medici din secție sunt suspectați că ar avea virusul, după ce unul dintre pacienții internați în secție a fost confirmat cu COVID-19. Întreaga secție a fost transferată la spitalul de boli infecțioase din Slobozia, iar analizele pacienților au fost trimise la Chişinău pentru diagnosticare. Conducerea spitalului de la Tiraspol a fost concediată de liderul transnistrean Vadim Krasnoselski.

Săptămâna trecută spitalul din Cărpineni a intrat în carantină, iar ieri, două secții ale Spitalul Raional Ștefan Vodă au fost închise. Raionul Ștefan Vodă rămâne al doilea din țară, cel mai afectat, după numărul de pacienți confirmați cu COVID-19.

Precizăm că, în prezent, în Republica Moldova, 353 de persoane sunt infectate cu Covid-19, dintre care 37 – în stare gravă.

Din totalul pacienților testați pozitiv, până astăzi, au fost tratați 22, printre care și doi copii. Alte patru persoane și-au pierdut viața, fiind răpuse de Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: