O secție din cadrul Institutului de Medicină Urgentă a fost închisă, după ce un pacient a fost testat pozitiv cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

O secție din cadrul Institutului de Medicină Urgentă a fost închisă, după ce un pacient a fost testat pozitiv cu COVID-19

Secția Neurologie Cerebro-Vasculară din cadrul Institutului de Medicină Urgentă a fost închisă pentru carantină. Informația a fost confirmată pentru NM de către Vasile Șovgur, șeful Departamentului Clinic de Medicină Urgentă.

Acesta a precizat că decizia a fost luată după ce un pacient internat a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Cazul ar fi avut loc acum câteva zile, iar pacientul respectiv a fost deja transferat la un alt spital.

Amintim că, pe 24 martie, a devenit cunoscut faptul că două secții ale Spitalului municipal pentru copii nr. 1 din Chișinău au fost închise, după ce o mamă a căruit copil fusese internat în instituția medicală a fost diagnosticată cu coronavirus de tip nou. Ulterior, femeia a fost transferată la Institutul Mamei și a Copilului, iar în prezent starea ei este de gravitate medie.

Precizăm că în Republica Moldova sunt în total 177 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19, dintre care 33 de pacienți în stare gravă. În noaptea de joi spre vineri a decedat o femeie de 79 de ani, care era lucrător medical. Bilanțul deceselor din țara noastră, provocat de infecția cu coronavirusul de tip nou a ajuns la două persoane.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: