UPDATE Mai mulți pacienți internați la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” așteaptă să afle dacă sunt infectați cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

UPDATE Mai mulți pacienți internați la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” așteaptă să afle dacă sunt infectați cu COVID-19

Medicii de la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală au recoltat probe de la mai mulți pacienți internați, care ar putea fi contaminați cu coronavirusul de tip nou. Informația a fost confirmată pentru NM de către șeful interimar al instituției, Sergiu Vasiliţa. Totodată, acesta a îndemnat presa, dar și populația, să păstreze calmul și să nu răspândească informații false sau exagerate, care ar putea crea panică în societate.

„Nu pot să vă spun exact despre ce număr de pacienți este vorba: 3-4. Probele au fost recoltate și transmise către Agenția Națională de Sănătate Publică la ora 12.00. Rezultatele ar trebui să fie gata în jurul orei 19.00”, a precizat Sergiu Vasilița.

UPDATE (20.00) Ministerul Sănătății anunță că nu s-a confirmat prezența virusului la niciunul dintre pacienți. Este vorba despre șase persoane care au revenit, recent, din Italia și una din Coreea.

Știrea inițială

Directorul interimar al Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” a menționat că toți pacienții s-au întors recent din străinătate. Aceștia se află sub supravegherea medicilor și sunt tratați simptomatic.

Precizăm că, anterior, o femeie din satul Micleușeni, raionul Strășeni, a fost internată cu suspiciuni de coronavirus în spital. Rezultatele analizelor au demonstrat, însă, că aceasta nu este infectată cu COVID-19.

Tot astăzi, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat un raport în plenul parlamentului privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu COVID-19. Aceasta a confirmat că în Republica Moldova au fost înregistrate mai multe cazuri suspecte, însă niciunul nu s-a confirmat.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: