Maia Sandu: Banii confiscați de la Luca Filat vor fi redirecționați către Agenția Națională de Asistență Socială 
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: Banii confiscați de la Luca Filat vor fi redirecționați către Agenția Națională de Asistență Socială 

Banii confiscați de la Luca Filat, fiul fostului premier Vlad Filat, vor fi redirecționați către Agenția Națională de Asistență Socială din Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de președinta Maia Sandu, după întrevederea cu Wendy Morton, ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană.

„Am convenit asupra modalității de întoarcere a fondurilor recuperate de la Luca Filat în beneficiul cetățenilor. Instanțele de judecată din Londra au dispus întoarcerea în Moldova a sumei confiscate de 458 de mii de lire sterline de la Luca Filat. În curând, acești bani, echivalentul a aproape 11,5 milioane de lei vor ajunge să fie folosiți în beneficiul persoanelor cu dizabilități severe”, a spus Maia Sandu.

„Am decis împreună ca resursele financiare confiscate de la Luca Filat să fie redirecționate către Agenția Națională de Asistență Socială din Moldova pentru finanțarea serviciului social de asistent personal pentru persoanele cu dizabilități severe”, a mai precizat Maia Sandu.

Amintim că la sfârșitul lunii februarie 2021 a devenit cunoscut faptul că Marea Britanie urmează să transfere către Republica Moldova aproape jumătate de milion de lire sterline, bani reținuți de pe conturile fiului lui Vlad Filat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: