Maia Sandu, la „Tekwill Expo Day”: „Îmi doresc să ajungem cu aceste metode de învățare la toți copiii din Moldova”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, la „Tekwill Expo Day”: „Îmi doresc să ajungem cu aceste metode de învățare la toți copiii din Moldova”

Președinta Maia Sandu, a participat la Expoziția „Tekwill Expo Day”, inaugurată astăzi la Chișinău. Șefa statului i-a salutat pe organizatorii evenimentului, care au expus publicului produsele create și utilizate de beneficiarii proiectelor educaționale Tekwill, și a discutat cu autorii invențiilor – tineri care gândesc creativ și care îmbină cu succes imaginația, cunoștințele și tehnologiile.

Printre inovațiile expuse se numără primul vehicul electric fabricat în Moldova, un automobil electric controlat de la smartphone, un braț robotic ce mișcă obiectele fără atingere, drone și roboți, pagini web create pentru micii întreprinzători.

Potrivit șefei statului, datorită partenerilor noștri de dezvoltare, pe parcursul mai multor ani, proiectele Tekwill au cultivat spiritul creativ al tinerilor noștri, iar azi putem vedea rodul muncii lor. De la roboți la elemente de programare, de la sisteme integrate în școli până la inteligență artificială, Moldova îmbrățișează tehnologiile informaționale, pregătind noile generații pentru profesiile viitorului.

Încurajez copiii și tinerii să exploreze în continuarea acest domeniu și mulțumesc profesorilor pentru că, prin entuziasmul lor, dau viață ideilor ce schimbă lumea. Îmi doresc, totodată, să ajungem cu aceste metode de învățare la toți copiii din Moldova. Pentru că atunci o să vedem cu adevărat potențialul uman enorm al țării noastre. Trebuie să investim și în profesori, de care depinde calitatea educației, și să asigurăm oportunități de dezvoltare egale pentru toți copiii, indiferent de satul sau orașul în care trăiesc”, a mai spus Maia Sandu în cadrul „Tekwill Expo Day”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: