Cutremurul din Maroc: bilanțul morților a crescut la 820. Chișinăul, mesaj de solidaritate pentru poporul marocan
Full Article 2 minutes read

Cutremurul din Maroc: bilanțul morților a crescut la 820. Chișinăul, mesaj de solidaritate pentru poporul marocan

În urma cutremurului devastator din statul african Maroc, numărul victimelor a crescut. Ministerul marocan de Interne a anunțat că 820 de persoane au murit, iar alte 672 au fost rănite.

Seismul a avut loc în noapte de 8 spre 9 septembrie, în munții Atlas din Maroc. Cutremurul a avut magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter.

Imaginile video publicate pe online, surprind momente tragice în care clădiri întregi se prăbușec, iar oamenii alergă pe străzi panicați.

De precizat că seismul care a avut loc noaptea trecută în Maroc este cel mai mortal din ultimile 6 decenii.

În contextul catastrofei naturale din Maroc, Minsiterul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a transmis, în numele poporului din Moldova, un mesaj pentru familiile victimelor, dar și pentru persoanele care au fost rănite.

Suntem profund îndurerați să aflăm despre cutremurul devastator din Maroc, care a produs numeroase victime. Moldova își exprimă condoleanțele față de familiile celor decedați și le dorește însănătoșire grabnică celor răniți. Gândurile noastre sunt alături de poporul și conducerea din Maroc”, se arată în mesajul MAEIE, publicat pe platforma X, fostul Twitter.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: