Mergi la film și ajuți sportivii paralimpici să ajungă la Olimpiada de la Paris. Eveniment caritabil în capitală
Full Article 2 minutes read

Mergi la film și ajuți sportivii paralimpici să ajungă la Olimpiada de la Paris. Eveniment caritabil în capitală

La Chișinău va avea loc o proiecție închisă de caritate a unui film despre viața judocanului moldovean Oleg Crețul. Banii, din vânzarea biletelor, vor fi direcționați către fundația de caritate a lui Oleg Crețul, care sprijină sportivii paralimpici moldoveni. Mai exact, fondurile vor fi folosite pentru a ajuta sportivii să se pregătească pentru Jocurile Paralimpice de la Paris 2024. 

Miercuri, pe 22 noiembrie, la Chișinău va avea loc o proiecție caritabilă a unui film de lungmetraj despre viața judocanului moldovean Oleg Crețul.

În urmă cu 27 de ani, un accident teribil a împărțit viața unui tânăr sportiv promițător, participant la Jocurile Olimpice de la Atlanta, în două părți: înainte și după. La nouă zile după nuntă, Oleg Crețul a fost implicat într-un teribil accident de mașină în care și-a pierdut întreaga familie și vederea. S-ar părea că visele sale de a avea o carieră sportivă ar putea fi date uitării, dar cel mai bun prieten al lui Oleg, Vitali Gligor, l-a inspirat să se întoarcă la antrenamente, iar în 2008 l-a ajutat să devină campion la Jocurile Paralimpice de la Beijing”, au declarat reprezentanții Paralympic Moldova.

Filmul nu va fi lansat încă în distribuție largă în Moldova. Proiecția care urmează să aibă loc este singura pe marele ecrane planificată în țara noastră.

Producătorii filmului au permis organizarea unei proiecții caritabile la Chișinău, cu condiția ca toți banii strânși să fie direcționați către Fundația de caritate Oleg Crețul, care sprijină sportivii paralimpici moldoveni. Toate fondurile adunate din vânzarea biletelor vor fi folosite pentru a ajuta sportivii să se pregătească pentru Jocurile Paralimpice de la Paris 2024. Prețul unui bilet este de 2000 de lei”, a menționat Paralympic Moldova. Spectacolul va avea loc simultan în trei săli ale Cineplex Loteanu.

Producția cinematrografică a fost filmată în locații din Moldova, Rusia, Turcia și Lituania cu sprijinul Ministerului Culturii al Federației Ruse și al Fondului de Sprijin pentru Cultură al Consiliului Europei (Eurimages). Premiera filmului a avut loc în cadrul Festivalului „Короче”, care s-a desfășurat în perioada 15-20 august, la Kaliningrad.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: