VIDEO O adolescentă din Moldova a impresionat la „Românii au talent”: „Este foarte curajoastă, a ales o melodie atât de grea”
Full Article 3 minutes read

VIDEO O adolescentă din Moldova a impresionat la „Românii au talent”: „Este foarte curajoastă, a ales o melodie atât de grea”

Mia Rusu, o adolescentă de 12 ani din Republica Moldova, s-a calificat în etapa următoare a renumitului concurs „Românii au talent”. S-a întâmplat după ce, în timpul ediției competiției din 26 aprilie, tânăra a obținut patru de „Da” din partea membrilor juriului, pe care i-a impresionat interpretând o piesă în limba franceză. 

Mia Rusu a cântat pe scena „Românii au talent” piesa Le Temps des cathédrales, de Riccardo Cocciante. Fata a reușit să ridice în picioare publicul și pe cei patru membri ai juriul cu prestația sa.

Este o fată foarte, foarte drăguță și curajoasă pentru că a ales o melodie atât de grea, cu foarte multe schimbări de tonalitate. (…) Ai atins toate notele astea, acutele. Bravo!”, a spus jurata Andra, după evoluția tinerei artiste.

Mie mi se pare că ești genul de copil care zâmbește, dă din cap, acceptă tot ce i se spune, dar de fapt știe exact ce vrea. Da, eu cred că ești făcută pentru muzică! Îți face mare plăcere să fii pe scenă. Ai în față un drum lung, greu, cu suișuri și coborâșuri, dar foarte frumos dacă reușești să își îndeplinești tot ce ți-ai pus în minte”, a menționat, la rândul său, juratul Dragoș Bucur.

Ulterior, cei patru membri ai juriului i-au acordat câte un „Da”. Astfel, Mia Rusu a trecut în următoarea etapă a concursului de talente.

Parcursul muzical

Mia Rusu, în vârstă de 12 ani, este din Chișinău. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o la vârsta de 5 ani, când a început să cânte melodiile din filmele și desenele animate pe care le urmărea.

Observând acest talent, mama ei a decis să o înscrie la școala de muzică. De atunci, fata a continuat să cânte, dezvoltându-și pasiunea pentru muzică.

Părinții ei, tatăl jurnalist și mama contabilă la un salon de frumusețe, au susținut-o în această călătorie. Mia Rusu a participat la toate concertele și festivalurile la care a avut ocazia, dorind să-și dezvolte abilitățile și să-și îmbunătățească performanța.

Dar pasiunile adolescentei nu se opresc la muzică. În timpul liber, ea învață să creeze animații pe calculator și studiază programarea, lucrând cu determinare pentru a înțelege toate aspectele acestui domeniu fascinant.

Cu toate acestea, visul ei cel mare este să devină cântăreață de operă, relatează protv.ro


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: