Mesaj de la Moscova în timpul summitului de la Bulboaca: Vestul împinge Moldova în „conflictul ucrainean”
Full Article 2 minutes read

Mesaj de la Moscova în timpul summitului de la Bulboaca: Vestul împinge Moldova în „conflictul ucrainean”

Occidentul atrage în mod activ Moldova să participe la conflictul din Ucraina, care a devenit o rampă de lansare pentru războiul împotriva Rusiei și activitățile subversive împotriva Belarusului. Declarația a fost făcută pe 1 iunie de directorul FSB al Rusiei Aleksandr Bortnikov. 

Bortnikov a vorbit la acest subiect în cadrul unei reuniuni a membrilor Consiliului șefilor agențiilor de securitate și serviciilor speciale din statele membre cu președintele Belarusului Alexandr Lukașenko.

„Ucraina a devenit o rampă de lansare pentru războiul împotriva Rusiei și activitățile subversive împotriva Belarusului. Occidentalii atrag în mod activ Moldova să participe la conflictul ucrainean, îndemnând-o să curățe Transnistria cu forța”, a spus el, scrie Tass.

Amintim că, pe 24 februarie 2022, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. În aprilie 2023, Procuratura Generală a Ucrainei a raportat că de la începutul invaziei ruse, cel puțin 468 de copii au fost omorâți și peste 947 de copii au fost răniți.

De menționat că Republica Moldova, pe 1 iunie, este gazda Summitului Comunității Politice Europene, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul are loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

În ajun, Kremlinul a anunțat că va urmări știrile de la Summitul Comunității Politice Europene din Moldova, dar și „retorica care va domina acolo”. Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

În cadrul discursului său de la summitul din Moldova, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a spus că „Rusiei îi este teamă de NATO și încearcă să îi înghită doar pe cei din afara spațiului NATO”. Prin urmare, președintele Ucrainei a menționat că „toate țările europene care au graniță cu Rusia și nu vor să fie sfârtecate de Rusia, trebuie să se alieze cu UE și NATO”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: