Ministerele, Cancelaria de Stat și alte instituții subordonate guvernului vor avea un grafic separat de activitate
Full Article 2 minutes read

Ministerele, Cancelaria de Stat și alte instituții subordonate guvernului vor avea un grafic separat de activitate

Ministerele, Cancelaria de Stat și alte instituții subordonate guvernului vor avea un grafic separat de activitate. Despre acest lucru a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei de situații excepționale.

„Ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorități administrative centrale subordonate guvernului și structurile organizaționale din sfera lor de competență vor avea un grafic separat de activitate, începând cu luni, 23 martie”, a declarat Chicu.

Potrivit sursei citate, angajații din aceste instituții vor începe ziua de muncă la 7:30 și vor lucra până la 16:00, iar pauza de masă va fi de la 12:00 până la 12:30.

„Raționamentul acestei decizii este de fluidiza traficul de pasageri în special în transportul public, astfel ca angajații din sectorul public să folosească transportul public într-un timp diferit de cel care îl folosește majoritatea populației, angajații în sectorul privat și alte categorii de populație”, a precizat Chicu.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: