Ministerul Apărării al Ucrainei anunță că peste 3 mii de soldaţi ruşi au fost ucişi. Rusia nu a raportat încă pierderile
Full Article 2 minutes read

Ministerul Apărării al Ucrainei anunță că peste 3 mii de soldaţi ruşi au fost ucişi. Rusia nu a raportat încă pierderile

Forţele armate ucrainene au anunţat că au cauzat pierderi semnificative trupelor ruse de la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei. Circa 3 500 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi alţi 200 au fost capturaţi, a anunţat sâmbătă dimineaţa Ministerul Apărării al Ucrainei.

De asemenea, 14 avioane militare, 8 elicoptere, 102 tancuri şi mai mult de 530 de alte vehicule militare au fost distruse, potrivit agerpres.ro.

Ministerul Apărării al Federației Ruse nu a publicat informații despre pierderile din rândul personalului. Se raportează doar că trupele ruse au stabilit controlul deplin asupra orașului Melitopol din sudul regiunii Zaporojie și au lovit de asemenea 821 instalații militare ucrainene. Printre acestea: 14 aerodromuri militare, 19 posturi de comandă și centre de comunicații, 24 sisteme de rachete antiaeriene S-300 și OSA, 48 stații de radar.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, au fost doborâte 7 avioane de luptă, 7 elicoptere și 9 vehicule aeriene fără pilot. Au fost distruse 87 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 28 de lansatoare de rachetă și 118 unități de vehicule militare speciale.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina.

Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: