Ucraina pierde zilnic între 100 și 200 de militari. Este cel mai mare număr de victime de la începutul războiului
Full Article 2 minutes read

Ucraina pierde zilnic între 100 și 200 de militari. Este cel mai mare număr de victime de la începutul războiului

Consilierul lui Zelenski, Mihail Podoleak, a declarat pentru BBC că între 100 și 200 de soldați ucraineni mor în fiecare zi de război, relatează Meduza. Potrivit oficialului ucrainean, unul din principalele motive este lipsa de paritate între capacitățile militare ucrainene și rusești. 

Consilierul lui Zelenski consideră că Ucraina are nevoie de „sute dintre cele mai puternice sisteme de artilerie” pe care le pot furniza țările occidentale și până la 300 de sisteme de rachete pentru a atinge paritatea cu puterea de foc a Rusiei și a elibera teritoriile ocupate.

Potrivit sursei, acesta este cel mai mare număr de victime zilnice raportate de autoritățile ucrainene de la începutul războiului – între 100 și 200 de soldați pe zi.

Pe 1 iunie curent, Vladimir Zelenski declara că în fiecare zi de război, 60-100 de soldați ucraineni sunt uciși pe front, iar alți 500 sunt răniți. Președintele ucrainean menționa că cea mai dificilă situație se înregistrează în estul Ucrainei.

De menționat că astăzi este a 107-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: