Ministerul Sănătății explică de ce moartea sugarului de o lună a fost raportată abia peste trei luni
Full Article 1 minutes read

Ministerul Sănătății explică de ce moartea sugarului de o lună a fost raportată abia peste trei luni

Ministerul Sănătății a publicat detalii despre bebelușul de o lună, care a fost răpus de coronavirus. Reprezentanții instituției susțin că decesul a fost raportat abia peste trei luni, întrucât în cazul copiilor este nevoie de o evaluare complexă pentru stabilirea cauzei morții.

Bebelușul a decedat în decembrie 2021, când avea doar o lună. Decesul a fost făcut public abia pe 4 aprilie, în comunicatul Ministerului Sănătății cu privire la noile victime ale coronavirusului.

Investigarea tuturor cazurilor de deces a copiilor necesită o evaluare complexă pentru a fi stabilită cauza. Astfel, după finalizarea tuturor investigațiilor efectuate de serviciul de medicină legală și remiterea către Agenția Națională pentru Sănătate Publică a certificatului de deces, specialiștii din cadrul ANSP au raportat decesul”, au menționat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, copilul s-a născut în mun. Chișinău și a fost internat la Spitalul „Gheorghe Paladi”. Acesta a fost diagnosticat cu „sindrom de aspirație, malnutriție, bronhopneumonie”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: