Trei moldoveni care au revenit din Italia au fost testați pentru COVID-19. Printre pacienți este și un copil
Full Article 2 minutes read

Trei moldoveni care au revenit din Italia au fost testați pentru COVID-19. Printre pacienți este și un copil

Trei persoane, revenite recent din Italia, doi adulți și un copil, s-au adresat la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu febră și tuse. Acestea au fost testate pentru coronavirusul COVID-19, iar medicii au stabilit că pacienții nu sunt infectați. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care precizează, într-un comunicat de presă din 29 februarie, că pe teritoriul Republicii Moldova nu a fost depistat până acum niciun caz de infectare. 

La Punctele de trecere a Frontierei, terestre și aeriene, s-au înregistrat circa 20 645 persoane care au intrat în țară, dintre care 529 persoane cu rutele directe din Italia.

Menționăm că, 1819 persoane au îndeplinit fișele epidemiologice, care sunt referite la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Viorica Dumbrăveanu a solicitat actualizarea zilnică a listei zonelor cu transmitere comunitară extinsă şi a altor zone afectate de COVID-19, în special în Italia, astfel, asigurând o mai bună gestionare a cazurilor atît la punctele de trecere a frontierei, cît și de monitorizare a persoanelor de către medicul de familie.

Amintim că Ministerul de Externe a anunțat ieri că o moldoveancă care se află în Italia a fost diagnosticată cu coronavirus de tip nou. Aceasta intrase în contact cu o persoană infectată cu virusul COVID-19. Potrivit instituției, starea acesteia este bună și nu necesită spitalizare. În cazul altei moldovence rezultatele vor fi gata în următoarele zile.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, începând cu 31 decembrie 2019 și până pe 28 februarie 2020, au fost raportate 83 de mii cazuri de infecție COVID-19. Numărul deceselor este de 2858.

Susține-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: