Moartea copilei din parcul „Alunelul”. Procuratura anunță că a identificat un bănuit
Full Article 3 minutes read

Moartea copilei din parcul „Alunelul”. Procuratura anunță că a identificat un bănuit

Un maistru de defrișare din cadrul Întreprinderii municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în cazul decesului fetiței de un an, în Parcul „Alunelul” din capitală. Cu o declarație în acest sens a venit pe 30 iunie, Procuratura Generală.

Se mai declară că a fost pornit un dosar penal pe neglijență în serviciu a persoanelor publice, soldat cu deces.

De menționat că la 14 mai curent a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane.

Potrivit cazului investigat de către procurori, la 14 mai 2022, o fetiţă în vârstă de un an, a fost lovită de o secțiune de arbore, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în parcul „Alunelul”, situat pe str. Calea Ieșilor din mun. Chișinău. Minora a fost transportată în Secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal Pentru Copii din capitală, însă urmare a leziunilor corporale primite aceasta a decedat în seara aceleiaşi zile.

Procuratura mai menționează că la această etapă a urmăririi penale, procurorii au dispus efectuarea unei expertize biologice a obiectelor de proveniență vegetală, după executarea căreia, cauza penală urmează a fi deferită justiției.

Amintim că tot pe acest caz fosta conducere a întreprinderii municipale „Spații Verzi” a fost suspendată din funcție. Decizia a fost luată de primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă din 17 mai.

„Șeful de la Spații Verzi va fi eliberat din funcție. Și așa cum au recomandat membrii comisiei, noul director va iniția o anchetă de serviciu în privința vicedirectorului de ramură”, a declarat Ceban. De asemenea, Ceban anunța că vor fi vizați în ancheta de serviciu inspectorul de sector, „maestrul superior” și alți angajați, care au tangență cu acest caz. „Sugestia mea este ca acești domni să nu aștepte următoarea anchetă și benevol să își dea demisia”, a mai spus Ceban.

În cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Mediului Iuliana Cantaragiu a acuzat Primăria Chișinău că „a politizat acest caz tragic” și a dat asigurări că Agenția de Mediu nu poartă nicio vină pentru cele întâmplate, însă a recunoscut că procesul defrișării arborilor este unul birocratizat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: