„Moldova merită mai mult”. Mesajul de felicitare al Maiei Sandu, după ce Consiliul European a spus „DA” negocierilor de aderare
Full Article 2 minutes read

„Moldova merită mai mult”. Mesajul de felicitare al Maiei Sandu, după ce Consiliul European a spus „DA” negocierilor de aderare

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat decizia Consiliului European, care a dat undă verde joi, 14 decembrie, negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucraine la Uniunea Europeană. „O pagină nouă în istoria noastră” – a scris șefa statului pe pagina sa oficială de Facebook. În mesaj, președinta a felicitat moldovenii. Victoria, spune ea, este a tuturor.

„Dragi moldoveni, felicitări! Decizia de azi de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este victoria noastră a tuturor. 27 de șefi de stat și de guvern ai Uniunii Europene au zis „da” pentru țara noastră, au zis „da” pentru viitorul nostru european. Este o pagină nouă în istoria noastră. (…) Succesul de azi este meritul întregii societăți – al tuturor celor care aleg democrația și prosperitatea, care muncesc cu perseverență și răbdare, care au ieșit la vot, au protestat pentru libertate și nu au încetat niciodată să creadă că Moldova merită mai mult.  Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, a scris președinta Maia Sandu.

Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată, în seara de 14 decembrie, de președintele Consiliului European Charles Michel. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: