Sandu și Zelenski s-au felicitat reciproc, după deschiderea negocierilor de aderare la UE: „Să pornim împreună în această călătorie”
Full Article 2 minutes read

Sandu și Zelenski s-au felicitat reciproc, după deschiderea negocierilor de aderare la UE: „Să pornim împreună în această călătorie”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, și-au adresat mesaje de felicitare reciproce, după ce Consiliul European a decis să deschidă, pe 14 noiembrie, negocierile de aderare a Moldovei și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Cei doi lideri de state și-au împărțit mesajele pe platforma de socializare X, fosta Twitter.

„Este o onoare să împărtășesc calea de aderare la UE cu Ucraina și președintele Zelenski. Nu am fi aici astăzi fără rezistența curajoasă a Ucrainei împotriva invaziei brutale a Rusiei. Să pornim împreună în această călătorie, pentru a construi o Europă și mai puternică, și mai unită”, a scris președinta Maia Sandu.

Decizia Consiliului European a fost salutată de liderul de la Kiev. Într-o postare publică, Vladimir Zelenski le-a mulțumit tuturor celor care au lucrat pentru ca acest lucru să se întâmple și tuturor celor care au ajutat.

„Îi felicit pe fiecare ucrainean în această zi. De asemenea, felicit Moldova și personal pe Maia Sandu. Istoria este făcută de cei care nu se plictisesc să lupte pentru libertate”, a scris președintele Vladimir Zelenski.

Precizăm că Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată, în seara de 14 decembrie, de președintele Consiliului European Charles Michel. Detalii – AICI.

Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 17 iunie 2022, Comisia Europeană și-a emis avizul privind cererea de aderare la UE, iar la 23 iunie Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: