Moldova va primi un grant de 900 mii EUR. Cum vor fi utilizați banii
Full Article 2 minutes read

Moldova va primi un grant de 900 mii EUR. Cum vor fi utilizați banii

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de 900 de mii de euro. Banii vor fi utilizați pentru acoperirea retroactivă a cheltuielilor suportate de către sistemul de sănătate din țara noastră în vederea acordării asistenței medicale refugiaților din Ucraina.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat în cadrul ședinței de astăzi raportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant. De asemenea, Comisia protecție socială, sănătate și familie a dat aviz pozitiv.

Proiectul va fi prezentat pentru aprobare în plenul Legislativului.

Grantul va fi utilizat de către Ministerul Sănătății pentru finanțarea cheltuielilor, care au avut două componente. Prima constă în acordarea serviciilor de asistență medicală prestate prin intermediul instituțiilor medicale din cadrul sistemului de sănătate. Cea de-a doua se referă la serviciile de asistență medicală furnizate de echipele mobile delegate de către instituții.

Termenul de valabilitate a acordului este prevăzut până la 31 ianuarie 2023.

Potrivit oficialilor de la Guvern, grantul de 900 de mii de euro acoperă parțial cheltuielile suportate de sistemul medical al Republicii Moldova în scopurile respective, dar sunt și alte instituții internaționale care au contribuit sau sunt disponibile să contribuie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: