Moldova împrumută $40 mln de la Banca Mondială, iar $15,5 mln sunt oferite drept grant. Cum vor fi utilizați banii
Full Article 1 minutes read

Moldova împrumută $40 mln de la Banca Mondială, iar $15,5 mln sunt oferite drept grant. Cum vor fi utilizați banii

Republica Moldova va împrumuta $40 mln de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, care fac parte din Banca Mondială. De asemenea, țara noastră va beneficia și de un grant în valoare de $15,5 milioane. În cadrul ședinței din 8 mai, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor unor acorduri de împrumut și de grant pentru realizarea Programului „Operațiune Politica de Dezvoltare pentru Sprijinirea Creșterii și Rezilienței în Moldova”. Informațiile au fost confirmate de Parlament într-un comunicat.

Resurele financiare vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, iar programul se axează pe trei piloni: consolidarea rezilienței refugiaților și gospodăriilor; favorizarea creșterii durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii bazate pe sectorul privat; susținerea rezilienței la schimbările climatice.

Maturitatea maximă a împrumutului este de 20 de ani, inclusiv perioada de grație de până la 19,5 ani. Banii vor fi debursați într-o singură tranșă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: