„Moldovenii sunt cunoscuți ca un popor harnic”. Sandu, Grosu și Recean, în vizită la medicii de pe ambulanță, salvatori, pompieri și serviciul 112 VIDEO
Full Article 3 minutes read

„Moldovenii sunt cunoscuți ca un popor harnic”. Sandu, Grosu și Recean, în vizită la medicii de pe ambulanță, salvatori, pompieri și serviciul 112 VIDEO

Pe 1 mai, conducerea Republicii Moldova a felicitat cetățenii cu ocazia Zilei internaționale a solidarităţii oamenilor muncii. Totodată, oficialii au fost să discute cu angajații Substației Asistență Medicală Urgentă Botanica, a Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău dar și a Serviciului 112. 

Președinta Maia Sandu a fost pe 1 mai la Substația Asistență Medicală Urgentă Botanica. Șefa statului a scris pe rețelele de socializare că „în timp ce majoritatea oamenilor se odihnesc sau petrec sărbătorile cu familia, sunt moldoveni care lucrează și de sărbători, care muncesc pe timp de noapte, care sunt permanent la datorie”.

Azi, cu ocazia Zilei internaționale a solidarității oamenilor muncii, am mers în vizită la Substația Asistență Medicală Urgentă Botanica, unde am cunoscut niște oameni minunați, care, zi de zi, salvează vieți. Acești oameni reușesc să ajungă la cei care au nevoie de ajutor chiar și atunci când ambulanța nu poate răzbate din cauza mașinilor parcate neregulamentar, și acordă asistență chiar și atunci când se confruntă cu o atitudine mai puțin respectuoasă din partea pacienților sau a rudelor acestora. (…) Ne închinăm în fața fiecărui medic, asistent medical, conducător de ambulanță, brancardier, infirmier, felcer, salvator, polițist, pompier, militar, operator de la serviciul pentru apeluri de urgență, agent de pază, șofer de troleibuz, autobuz sau taxi, controlor de trafic aerian, pilot, mecanic de tren, brutar care coace noaptea ca noi dimineața să avem pâine proaspătă, muncitor din salubritate, lucrător din sistemul electroenergetic, asistent personal care nu are niciodată zi de odihnă și în fața tuturor celor care lucrează și noaptea, și de sărbători, inclusiv de Paște sau de Crăciun”, a menționat șefa statului.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a fost în vizită la efectivul Direcției regionale căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău și a comunicat cu salvatorii și pompierii.

Astăzi, de 1 mai, celebrăm valoarea muncii şi a oamenilor muncitori şi harnici. Moldovenii sunt cunoscuți ca un popor harnic şi stăruitor, care prin muncă cinstită îşi clădesc bunăstarea şi îşi realizează scopurile şi năzuinţele. Pe noi, moldovenii, munca nu ne sperie. De fiecare dată ne vom sufleca mânecile și vom munci ca să avem pâine pe masă și căldură în casă. (…) Astăzi, am stat de vorbă cu cei care zi de zi muncesc în regim de urgenţă, pentru a ne salva nouă viețile. (…) Să le mulțumim și să le fim recunoscători salvatorilor noștri – pompieri, scafandri, chinologi, chimiști. Să le mulțumim medicilor, brutarilor, șoferilor și tuturor celor care muncesc atunci când alții se odihnesc”, a comunicat Grosu.

Premierul Dorin Recean a fost la Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112.

Astăzi, celebrăm munca. Suntem alături de cei care își fac corect și conștiincios datoria, oriunde s-ar afla. (…) De Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii, i-am vizitat pe cei pentru care serviciul nu poate fi întrerupt nici pentru o clipă și le-am mulțumit pentru munca lor, pentru că asigură funcționalitatea unui stat”, a declarat Recean.

Menționăm, data de 1 mai este inclusă în categoria zilelor libere în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: