Momentul în care Ștefan Gațcan votează împreună cu opoziția, iar Corneliu Furculiță îi dă peste mână (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Momentul în care Ștefan Gațcan votează împreună cu opoziția, iar Corneliu Furculiță îi dă peste mână (VIDEO)

În timpul ședinței din 3 decembrie a legislativului, deputatul PSRM Ștefan Gațcan a votat împreună cu parlamentarii din opoziție pentru excluderea de pe ordinea de zi a proiectului care vizează statutul limbii ruse. În acel moment, colegul său de fracțiune, Corneliu Furculiță, l-a atenționat să dea mâna în jos. 

Momentul a fost surprins de camerele de luat vederi.

***

Amintim că, pe 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și se alătură grupului parlamentar Pro Moldova.

A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a publicat pe pagina sa de Facebook o cerere de depunere a mandatului de parlamentar semnată de către Ștefan Gațcan.

La rândul său, Gațcan a fost de negăsit timp de mai multe ore, pentru ca, spre seară, să apară într-o înregistrare video filmată într-un câmp de viță-de-vie. Acesta a spus că se simte bine, însă are nevoie să se „reabiliteze”. În seara de 1 iulie, Poliția de Frontieră a confirmat că Ștefan Gațcan a părăsit țara.

Pe 2 iulie, Procuratura Generală a recepționat plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să  renunțe la mandat.

În seara de 2 iulie a fost publicată o nouă înregistrare video cu Ștefan Gațcan. Acesta a apărut din nou în mască medicinală și a spus că se simte bine și că nu este sechestrat.

Pe 6 iulie, pe pagina oficială de Facebook a deputatului a fost publicată o nouă înregistrare, în care Gațcan a anunțat că își retrage cererea de la Procuratura Generală. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: