Moscova dă replica secretarului general al NATO: „Trupele rusești de menținere a păcii se află legal în Transnistria”
Full Article 2 minutes read

Moscova dă replica secretarului general al NATO: „Trupele rusești de menținere a păcii se află legal în Transnistria”

Trupele rusești de menținere a păcii se află legal în Transnistria. Este replica purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, la declarația șefului NATO Jens Stoltenberg, care a acuzat Moscova că încalcă integritatea teritorială a Moldovei, scrie agenția TASS.

„Am crezut că NATO dispune de surse de informare veridice în ceea ce a numit Stoltenberg „periferia alianței” și că aceste surse ar fi putut să le relateze despre acordurile ruso-moldovenești în acest sens. Aflarea contingentului militar rus, care constituie principala parte a forțelor de pacificare de acolo și asigură paza depozitelor din localitatea Cobasna, se realizează pe principiile legii. Timp de 28 de ani de existență, operațiunea de pacificare la Nistru și-a demonstrat eficiența, asigură pacea și stabilitatea în regiune”, a declarat Zaharova.

De asemenea, Zaharova l-a îndemnat pe șeful NATO să se ocupe de membrii Alianeți Nord-Atlantice, „în primul rînd de problemele SUA și de aflarea ilegală a trupelor americane în Siria”.

Reacția vine după ce, pe 2 decembrie, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat că prezența armatei ruse în Transnistria este o încălcare a integrității teritoriale a Moldovei. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: