Nekoglai a fost întâmpinat la aeroportul din Chișinău cu o limuzină roz. Ce va face în Moldova?
Full Article 2 minutes read

Nekoglai a fost întâmpinat la aeroportul din Chișinău cu o limuzină roz. Ce va face în Moldova?

Bloggerul Nicolai Lebedev, cunoscut publicului larg drept Nekoglai, a ajuns în Republica Moldova, după expulzarea din Rusia. El a fost întâmpinat, la aeroportul din Chișinău, cu o limuzină roz.

„Am ajuns în Moldova și primul lucru pe care urmează să îl fac este să mă spăl și să mă rad, pentru că nu am avut parte de așa ceva în închisoare. M-au inspirat noutățile pe care le-am aflat după ce am ieșit din închisoare. Una dintre cele mai inspiraționale este faptul că voi, urmăritorii mei, ați fost de partea mea, atunci când împotriva mea s-au întors mulți dintre bloggeri. Unii au spus: „așa-i trebuie!”, iar voi i-ați pus la punct pe acești oameni”, a spus tânărul.

Nekoglai a mai menționat că are „foarte multe de spus” despre ceea ce i s-a întâmplat, însă o va face treptat.

Amintim că, în dimineața de 24 noiembrie, Nekoglai a fost expulzat și Rusia. Bloggerul de 22 de ani a fost acuzat că a încălcat regimul migrațional. Anterior, el a filmat un video în care parodiază un soldat rus care aruncă înapoi o grenadă lansată de o dronă. Șefa „Ligii pentru internet în siguranță” Ecaterina Mizulina a depus o plângere la Procuratură și la Ministerul rus de Interne. Aceasta a cerut inițierea unui dosar penal pe numele lui Nicolai Lebedev pentru discreditarea armatei ruse.

Imaginile care au provocat scandal în Rusia le puteți vedea AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: