Nemerenco, despre asistenta din Căușeni, care colecta bani: „Aș recomanda spitalului să demită așa cadre medicale”
Full Article 2 minutes read

Nemerenco, despre asistenta din Căușeni, care colecta bani: „Aș recomanda spitalului să demită așa cadre medicale”

Ministrul Sănătății consideră că asistenta medicală din cadrul Spitalului Raional Căușeni ar fi trebuit concediată și nu doar mustrată, așa cum a decis conducerea instituției, după ce pe internet au fost publicate imagini în care femeia adună bani „pentru seringi” de la pacienți. Ala Nemerenco a precizat că Ministerul Sănătății nu poate aplica sancțiuni, întrucât fondatori ai spitalului sunt autoritățile locale.

Prin intermediul unui mesaj publicat pe 17 septembrie, Ala Nemerenco a comentat cazul de colectare a banilor în Spitalul Raional Căușeni. Ministrul Sănătății a criticat faptul că asistenta medicală s-a ales doar cu o mustrare.

„Este inadmisibil ca așa ceva să se petreacă într-o instituție medicală și nu este de loc o soluție potrivită ca spitalul să se limiteze doar la o mustrare. Aș recomanda spitalului să demită cu îndrăzneală așa cadre medicale, iar dacă e cumva și administrația implicată în această “colectare” deschisă de “fonduri”, să aibă curajul să-și dea demisia și superiorii la pachet cu asistenta”, a menționat Ala Nemerenco.

Ministrul Sănătății a precizat că fondator al spitalului este Consiliul local, iar guvernul nu poate decât să sesizeze Centrul Național Anticorupție pe acest caz.

„Aș ruga respectuos atât colegii, cât si pacienții să nu tolereze sub nicio formă plățile pentru servicii, consumabile, medicamente, de “mulțumire” și “condiționare””, a mai scris Nemerenco.

Amintim că, pe 8 septembrie, un pacient al Spitalului din Căușeni a publicat mai multe secvențe video, în care se vede cum o asistentă medicală colectează câte 50 de lei. Din spusele femeii, banii erau necesari pentru achiziționarea seringelor. Atunci când i s-a reproșat că seringile ar trebui să fie asigurate din contul poliței de asigurare, femeia i-a recomandat pacientului să discute cu medicul-șef al instituției.

Ulterior, conducerea instituției a anunțat că a fost desfășurată o anchetă internă, iar asistenta medicală a fost sancționată disciplinar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: