„O nedreptate”. Nemerenco vrea ca mamele să aibă asigurare medicală de la stat până când copilul face 2 ani
Full Article 1 minutes read

„O nedreptate”. Nemerenco vrea ca mamele să aibă asigurare medicală de la stat până când copilul face 2 ani

Mamele ar putea avea asigurare medicală de la stat până copilul atinge vârsta de 2 ani. Ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că a înaintat o propunere de modificare în acest sens a cadrului legal. 

Nemerenco a scris pe rețelele de socializare că „lista categoriilor de persoane asigurate medical de Guvern întrunește și gravidele care la momentul luării în evidență de medicul de familie nu au un loc de muncă și un venit”.

„Statutul de asigurat, cu regret, se suspendă imediat la sfârșitul perioadei de lăuzie. Astfel, ulterior mămicile care își cresc copilul, nu mai dispun de acces gratuit la servicii medicale”, a precizat ministra.

Oficialul consideră aceasta „o nedreptate”. „În special că tinerele mămici cresc viitorii cetățeni activi ai țării și am înaintat propunerea de modificare a cadrului legal, astfel ca ele să beneficieze de asigurare din partea Guvernului până copilul atinge vârsta de 2 ani”, a adăugat Nemerenco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: