Nemerenco, detalii despre tânărul de 22 de ani răpus de gripă și îndemn către populație: „Să învățăm ceva din perioada Covid-19”
Full Article 2 minutes read

Nemerenco, detalii despre tânărul de 22 de ani răpus de gripă și îndemn către populație: „Să învățăm ceva din perioada Covid-19”

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a oferit detalii cu privire la tânărul de 22 de ani, răpus de gripă. Cazul este rezultatul unei adresări cu întârziere, a comunicat Nemerenco. Prin urmare, oficialul a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să să adreseze la medicii de familie la primele simptome.

„Este foarte importantă adresarea la medicii de familie la primele simptome. (…) Avem, cu regret, primul caz de deces în urma complicațiilor gripale la un tânăr care s-a adresat foarte tardiv. La momentul adresării și spitalizării, imediat a fost transferat în secția de terapie intensivă și intubat. Acesta, de fapt, este rezultatul unei adresări tardive tocmai la a 5-a zi de boală și probabil a fost și un caz mai complicat, deja era cu pneumonie”, a comunicat Nemerenco, la ședința Guvernului din 11 ianuarie.

Ministra a adăugat că „trebuie să învățăm ceva din perioada pandemică Covid-19, fiindcă sunt aceleași măsuri de prevenire”.

„La moment, avem o linie stabilă de infecții prin gripă. Aceasta nu înseamnă că ea nu va crește în continuare. De fapt, totdeauna vârful epidemiologic vine mai mult spre sfârșitul lunii și chiar începutul lunii februarie, luând în considerare datele anilor trecuți”, a menționat Nemerenco.

Ministra a mai spus că se înregistrează o scădere a infecțiilor virale respiratorii, comparativ cu săptămâna trecută. „Avem și o scădere a numărului de spitalizări, inclusiv la copii”, a precizat oficialul de la sănătate.

***

Amintim că, pe 10 ianuarie, Ministerul Sănătății a anunțat că în săptămâna 2-8 ianuarie a fost înregistrat un caz de deces din cauza complicațiilor infecției gripale, primul în Republica Moldova, în sezonul 2022-2023.

Victima răpusă de gripă în Republica Moldova este un tânăr de 22 de ani. „Nu suferea de boli cronice. Pacientul când s-a adresat la spital a spus că se simte rău de aproximativ cinci zile”, au comunicat pentru NM, pe 11 ianuarie, reprezentanții Ministerului Sănătății.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: