(FOTO) O nouă descoperire arheologică pe teritoriul Chișinăului. Istoric: Unii deschid forumuri, noi deschidem morminte
Full Article 1 minutes read

(FOTO) O nouă descoperire arheologică pe teritoriul Chișinăului. Istoric: Unii deschid forumuri, noi deschidem morminte

Arheologii au descoperit un mormânt pe teritoriul municipiului Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut de arheologul și istoricul Sergiu Musteață. 

Veaceslav Guțuțui, reprezentant al Proiectului Migraţie Dezvoltare Locală a menționat că mormântul a fost descoperit pe teritoriul viitorului parc arheologic din Chișinău – parcul arheologic Visterniceni.

„Aceasta arată că aici urmează, în viitorii ani de cercetat, încă mai mult teritoriul respectiv pentru a identifica urmele civilizațiilor anterioare, în vederea reconstituirii istoriei Chișinăului”, a scris Guțuțui, pe Facebook.

La rândul său, arheologul Sergiu Musteață a menționat că „unii deschid forumuri, noi deschidem morminte”. „Lucrăm… Chișinăul istoric are încă multe surprize”, a conchis istoricul.

(FOTO) O nouă descoperire arheologică pe teritoriul Chișinăului. Istoric: Unii deschid forumuri, noi deschidem morminte

Facebook/Sergiu Musteata

Amintim că, în luna mai curent, urmare a săpăturilor arheologice la casa din Chișinău unde a locuit Mitropolitul Bănulescu Bodoni, au fost depistate câteva trepte, dar și beciul casei, care are 230 de ani.

Pe 20 iulie, autoritățile municipiului Chișinău au anunțat că a fost inițiat un proiect-pilot de arheologie urbană pentru a promova și valorifica cele depistate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: