O șoferiță implicată într-un grav accident, salvată de medicii de la Urgență. Primul mesaj, după 73 de zile în reanimare și la terapie intensivă
Full Article 3 minutes read

O șoferiță implicată într-un grav accident, salvată de medicii de la Urgență. Primul mesaj, după 73 de zile în reanimare și la terapie intensivă

O șoferiță care în luna iulie a fost implicată într-un grav accident rutier a reușit să supraviețuiască după luni în care medicii au luptat pentru viața ei. Valentina, în vârstă de 24 de ani, s-a aflat, în total, peste 70 de zile în reanimare, iar ulterior la terapia intensivă. În această perioadă, ea a suferit mai multe intervenii, iar acum este transferată la un spital terapeutic pentru reabilitare. Mesajul tinerii și a soțului său a fost făcut public, pe 16 august, de administrația IMSP IMU.  

„Vă scriu aceste cuvinte pline de recunoștință și stimă profundă pentru ceea ce ați făcut pentru soția mea, Valentina, și pentru întreaga noastră familie. Cu umilință, aducem mulțumiri din inimă pentru eforturile, dedicarea și profesionalismul pe care le-ați manifestat în aceste momente critice. (…) Ați fost farul de speranță în cele mai întunecate clipe ale vieții noastre. Cu pricepere și grijă, ați asigurat îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate pentru Valentina, aducând-o înapoi la viață”, se arată în mesajul Valentinei și a soțului său, Oleg, făcut public de IMSP IMU.

Medicii de la Urgență susțin că Valentina, în vârstă de 24 de ani, a suferit numeroase fracturi, în urma accidentului fatidic din 24 iulie 2023, inclusiv ale: capului, bazin și toracicului, fiind internată imediat în Secția Reanimare, iar ulterior transferată în Secția Terapie Intensivă.

„Datorită unui efort comun extraordinar al echipelor multidisciplinare de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pacienta a fost salvată.  Pe parcursul celor 73 de zile de terapie intensivă pacientei i-a fost efectuată procedura ECMO, 2 proceduri de HFVVC și două de citosorb. La moment pacienta este hemodinamic stabilă și urmează să fie transferată într-un spital terapeutic pentru reabilitare”, anunță administrația IMSP IMU.

Potrivit sursei citate, costul serviciilor medicale acordate Valentinei s-au ridicat la peste 330 de mii de lei. Suma a fost acoperită de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

O șoferiță implicată într-un grav accident, salvată de medicii de la Urgență. Primul mesaj, după 73 de zile în reanimare și la terapie intensivă

IMSP IMU

În luna iulie 2023, tânăra care se afla la volanul unei mașini a fost implicată într-un grav accident rutier, care s-a produs la Căușeni.

*Erată. În versiunea inițială a acestei știri a fost indicat în mod greșit că Valentina a fost implicată în accidentul care s-a produs în sectorul Botanica al capitalei, soldat cu un deces. Ne cerem scuze pentru eroare. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: