Șoferul care a provocat accidentul de lângă Jumbo a contestat sentința. Mama femeii care a murit: „Judecătorii să se pună în pielea noastră”
Full Article 3 minutes read

Șoferul care a provocat accidentul de lângă Jumbo a contestat sentința. Mama femeii care a murit: „Judecătorii să se pună în pielea noastră”

Dragomir Popovici, șoferul care a provocat accidentul rutier lângă centrul comercial Jumbo, din iulie 2023, a contestat sentința de 6 ani și 10 luni de închisoare care i-a fost stabilită de prima instanță. Prima ședință de judecată pe această cauză are loc astăzi, 4 aprilie, la Curtea de Apel Chișinău. Djulieta Prodan, mama Doiniței Prodan, care a decedat în urma gravului accident, a publicat un mesaj pe Facebook în care și-a exprimat speranța că justiția „își va face treaba”.

Fiica noastră a decedat și fetițele ei de 2 și 5 ani nu mai au cui zice mama. Cea mai mare suferă mult și are ochii mereu triști. Prietena Doiniței Prodan în rezultatul accidentului nici azi nu se poate deplasa fără ajutor și doar în scaun cu rotile. Iar pentru el termenul e prea mare… pentru atâtea vieți distruse: copii, soț, părinți, care nu vor mai îmbrățișa niciodată omul drag. Judecătorii și oricine este implicat să se pună în pielea noastră și să nu dea Domnul să nimerească copiii lor în calea lui Dragomir Popovici. Sperăm că justiția își va face treaba!!!”, a menționat Djulieta Prodan.

Accidentul de lângă Jumbo

Amintim că un accidentul în lanț din apropierea centrului comercial Jumbo din sectorul Botanica al capitalei s-a produs în seara de 24 iulie, în jurul orei 22:00. Patru mașini – Smart Forfour, Volkswagen Polo, Skoda Octavia, Mercedes – au fost accidentate, iar 5 persoane au fost transportate la spital. Dragomir Popovici, șoferul automobilului de model Mercedes fugise de la fața locului, însă ulterior a fost identificat.

Doinița Prodan, una dintre victimele accidentului rutier, s-a aflat în stare critică în secția de reanimare mai multe zile la rând. Potrivit informațiilor, airbag-ul din mașina în care se afla în momentul impactului nu s-a activat, ceea ce a dus la faptul că cutia toracică i-a fost grav afectată, iar organele i-au fost străpunse de coastele rupte. Atunci, internauții de pe rețelele de socializare s-au mobilizat pentru a colecta bani pentru intervenția chirurgicală și tratamentul femeii în Germania. Pe 6 august, soțul femeii a anunțat că Doinița Prodan a murit.

Șoferul care ar fi provocat accidentul rutier a fost condamnat pe 29 noiembrie la 6 ani și 10 luni de închisoare. Instanța a mai dispus ca reprezentanții părții vătămate decedate să încaseze 5 milioane de lei din contul inculpatului – cu titlu de prejudiciu moral și alți peste 296 000 lei – cu titlu de prejudiciu material.

După pronunțarea sentinței, mama Doiniței Prodan a venit cu o reacție publică. Deși magistrații au stabilit termenul maxim de detenție prevăzut de lege, mama Doiniței a spus că „este puțin”, iar de vină este legea. Femeia a făcut apel la prim-ministrul Dorin Recean să intervină cu modificări legislative, prin care să fie înăsprite pedepsele pentru șoferii vitezomani care urcă băuți la volan sau care nu sunt la prima abatere în trafic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: