Omorul de la Strășeni: Poliția a efectuat percheziții la anumiți suspecți și complici
Full Article 3 minutes read

Omorul de la Strășeni: Poliția a efectuat percheziții la anumiți suspecți și complici

Pe parcursul zilei de 11 august, polițiștii au efectuat mai multe percheziții la anumiți suspecți și complici pe cazul omorului de la Strășeni. Informația a fost confirmată pentru NM de către Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratul General al Poliției (IGP). Anterior, Publika TV a publicat imagini din timpul perchezițiilor, care potrivit jurnaliștilor, ar fi fost efectuate la domiciliul bunelului principalului suspect în omorul tânărului de 29 de ani din localitatea Zubrești, raionul Strășeni. IGP nu a infirmat, dar nici nu a confirmat informația.

De la ce a pornit totul

Miercuri, 10 august, cadavrul unui tânăr de 29 de ani a fost descoperit îngropat până la gât într-o pădure de la Zubrești. Înainte să fie îngropată, victima ar fi fost împușcată. Șeful IGP Viorel Cernăuțean a declarat pentru PRO TV că oamenii legii iau în calcul mai multe ipoteze, iar una dintre acestea este că persoana care l-ar fi împușcat pe tânăr este fiul fostului polițist, Ion Stratulat, care în 2011 a fost la rândul său împușcat mortal de către ex-sportivul Ion Șoltoianu.

Alte surse mass media au scris, citând surse din cadrul organelor de drept, că victima și presupusul asasin ar fi participat zilele trecute la o petrecere într-o casă aflat într-o pădure din Zubrești. Locuința ar aparține familiei lui Ion Stratulat. Printre petrecăreți a fost și tânărul de 29 de ani, fiul unui lider agricol din raionul Rezina, care a rămas la urmă împreună cu fiul fostului polițist Ion Stratulat, Dorin Stratulat și două femei. Tânărul de 29 de ani ar fi fost împușcat din propria armă, notează TV8.

În același timp, Potrivit ZdG, Dorin Stratulat a părăsit teritoriul Republicii Moldova, plecând în România cu o altă cetățenie, alta decât cea moldovenească, la o oră după ce a comis infracțiunea.

Tatăl victimei: l-a chemat să îi propună să fie cumătru

Jurnal TV a discutat cu tatăl victimei, Gheorghe Rusu, a spus că, pe 8 august, Ion Rusu a fost invitat de către prietenul său la o petrecere, într-o căsuță la periferia satului Zubrești, comunică sursa. Bărbații chefuiau în compania a două femei și a paznicului conacului.

L-a invitat la o bucată de carne, pentru ca să-i propună să fie cumătru. Chiar nu demult feciorul mi-a cerut sfatul, ca de la părinte, că i-a propus să-l ia de cumătru, dar el e mai mare și flăcău, însă se permite treaba asta. (…) Acolo au fost găsite tuburi de cartuș de la automat mare. Eu nu cunosc dacă ei s-au certat sau întâmplător a fost prima împușcătură”, a mai spus tatăl victimei.

Percheziții acasă la bunelul suspectului

Publika TV a publicat în seara de 11 august imagini din timpul perchezițiilor care ar fi avut loc la domiciliul bunelului principalului suspect în omorul tânărului de 29 de ani din localitatea Zubrești, raionul Strășeni. Contactată de NM pentru un comentariu, reprezentanta IGP Diana Fetco a precizat doar că au fost efectuate mai multe percheziții „la anumiți suspecți și complici”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: