Omul de afaceri Valentin Vizant le răspunde procurorilor care au descins la domiciliul său: „O acțiune de prost gust”
Full Article 3 minutes read

Omul de afaceri Valentin Vizant le răspunde procurorilor care au descins la domiciliul său: „O acțiune de prost gust”

Ex-directorul Administrației de Stat a Aviației Civile, Valentin Vizant, vine cu o reacție după ce procurorii anticorupție și mascații CNA au descins în această dimineața în apartamentul său din Chișinău, în lipsa sa. Vizant califică perchezițiile drept o acțiune „de prost gust” și spune că va prezenta, în curând, public, informații cu privire la cei care ar fi stat „în spatele” perchezițiilor de azi, 15 august, precum și un raport privind activitatea companiilor gestionate.

„Consider aceste percheziții drept o acțiune de prost gust, efectuate în baza unui dosar intentat la comandă, fără niciun suport juridic. Am aflat că încheierea privind petrecerea perchezițiilor a fost emisă încă la 19 iulie. Până în prezent nu am fost solicitat în niciun fel de către procurori sau alți reprezentanți ai forțelor de ordine. Fără nicio obiecție din partea Poliției de Frontieră am ieșit din țară”, a scris Valentin Vizant pe pagina sa de Facebook, unde anunță că, la moment, se află peste hotarele țării, într-o deplasare de afaceri.

Vizant spune că activează de mai mulți ani în domeniul aviației civile, având afaceri în diferite țări. Pe parcursul acestor ani, spune Vizant, nu a avut „pretenții” din partea nimănui față de activitatea companiilor în timp ce erau conduse de el.

Omul de afaceri declară că în scurt timp va prezenta opiniei publice informații referitor la numele celor care „au comandat acest dezmăț” cu implicarea procurorilor, precum și „scopurile pe care aceștia le urmăresc”. Totodată, Vizant declară că va prezenta un raport detaliat privind activitatea companiilor gestionate.

Precizăm cu procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins, în această dimineață, la patru persoane vizate într-un dosar de spălare de bani. Ar fi vorba, inclusiv, de fostul primar al capitalei, Silvia Radu, ex-directorul Administrației de Stat a Aviației Civile, Valentin Vizant sau ex-directorul Autorității Aviației Civile (AAC), care a fost reținut pentru 72 de ore, urmare a perchezițiilor. Potrivit surselor NM, este vorba despre fostul director al AAC Eugeniu Coștei.

Potrivit CNA, cele patru persoane anchetate ar fi activat în cadrul unei companii de prestare a serviciilor de consultanță în domeniul aeronautic și ar fi semnat mai multe contracte cu entități similare de peste hotare. S-a constatat că banii primiți pentru servicii ar fi intrat în conturile companiei moldovenești, dar și în conturile unor companii offshore. Ulterior, banii ajunși în offshore ar fi fost distribuiți pe conturile mai multor companii-căpușă, pentru a legaliza proveniența lor. În final, mijloacele financiare spălate ajungeau pe cardurile personale ale celor patru suspecți.

La această etapă, se investighează o sumă de peste 2 milioane de euro, încasată de beneficiarii companiei. O parte din aceasta nu ar fi fost raportată către autoritățile fiscale din Republica Moldova, fiind tăinuită prin utilizarea sistemelor bancare din zone offshore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: