Ostașii căzuți în războiul din Afganistan au fost comemorați la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Ostașii căzuți în războiul din Afganistan au fost comemorați la Chișinău

Ostașii moldoveni care au căzut pe câmpul de luptă în războiul din Afganistan au fost comemorați astăzi, 15 februarie, la Complexul memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din capitală. Evenimentul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la retragerea forțelor armate din Afganistan.

„Nu cred că există ceva mai presus decât jertfa pe care au făcut-o cei care au luptat. Nu există suferință mai mare, decât cea pe care au trăit-o familiile victimelor”, a scris Ion Ceban pe Facebook. „Din numele întregii municipalități, aducem omagiu acelor ostași care au decedat”, a mai spus edilul capitalei.

De asemenea, și președintele țării a scris un mesaj cu prilejul zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan.

„Deși au trecut mai bine de trei decenii, amintirea confruntărilor din Afganistan persistă chiar și în conștiința generațiilor actuale. Mulți dintre ei nu s-au mai întors, iar cei răniți fizic au revenit nu doar cu sechele, dar și cu sufletul schilodit, căutând sprijin de recuperare și reintegrare”, a spus Igor Dodon. 

Totodată, președintele țării a recunoscut că „protecția socială garantată de stat nu este suficient de cuprinzătoare. Conștientizez că există restanțe”.

Menționăm că 12 500 de moldoveni au participat la războiul din Afganistan, dintre care 301 de persoane și-au pierdut viața.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: