Pe drumurile din țară se circulă în condiții de iarnă. Care este starea traseelor naționale
Full Article 2 minutes read

Pe drumurile din țară se circulă în condiții de iarnă. Care este starea traseelor naționale

În nordul țării drumurile sunt umede, iar în zona de sud și centru, pe alocuri este înregistrat lunecuș. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a anunțat că pe parcursul nopții drumarii au intervenit cu 69 de utilaje și implicarea a 154 de muncitori rutieri pe traseele din țară și situația este ținută sub control.

Menționăm că meteorologii au emis pentru intervalul de zile 16 – 19 ianuarie, avertizare de cod galben de scădere bruscă a temperaturii aerului.  În orele nocturne temperatura aerului va oscila între -10..-15°C, ziua între -5..-10°C.

Potrivit datelor ASD, pe drumurile publice naționale au fost efectuate noaptea trecută lucrări de patrulare și combatere a lunecușului. Procesul tehnologic a fost desfășurat cu utilizarea a 69 de utilaje speciale și implicarea a 154 de muncitori rutieri în municipiul Chișinău, Bălți, raioanele Sîngerei, Cahul, Cantemir, Taraclia, Căușeni, Cimișlia, Leova, Anenii Noi, Dubăsari, Ocnița, Hîncești, Orhei, Rezina, Telenești, Drochia, Glodeni, Rîșcani, Florești, Soroca, Șoldănești, Călărași, Strășeni, Ungheni și UTA Găgăuzia.

Conform surse citate, în prezent accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată, iar administratorii drumurilor monitorizează sectoarele de drum periculoase, astfel încât dificultățile apărute în trafic să fie soluționate operativ.

Șoferii sunt sfătuiți să meargă cu anvelope de iarnă și să ia cu ei o lopată, nisip și lanțuri în portbagaj.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul de Urgență 112.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: