Peste 1300 de „incidente de integritate”, examinate de ANI în 2021. Deputații au audiat activitatea instituției
Full Article 2 minutes read

Peste 1300 de „incidente de integritate”, examinate de ANI în 2021. Deputații au audiat activitatea instituției

Deputații au audiat raportul de activitate pentru anul 2021 a Autorității Naționale de Integritate (ANI). Informația a fost prezentată de președintele interimar al ANI, Lilian Chișca, pe 1 iulie. Potrivit datelor, anul trecut, instituția a primit peste 60 de mii de declarații de avere și interese personale. În aceeași perioadă, Autoritatea a examinat peste 1300 de petiții care se referă la incidente de integritate. 

Potrivit lui Chișca, pe parcursul anului 2021, Autoritatea a recepționat, prin intermediul sistemului informațional e-Integritate, 65 232 de declarații de avere și interese personale.

În aceeași perioadă, au fost examinate 1 341 de petiții privind incidente de integritate, 4 488 de declarații de avere și interese personale, 267 de declarații privind conflicte de interese reale, 547 de solicitări de certificate de integritate și 127 de sesizări din oficiu, depuse de președintele ANI și inspectori.

Totodată, în contextul regimului juridic al averii și intereselor personale, stabilirea diferenței substanțiale dintre veniturile obținute și cheltuielile și averea dobândită, dar și cheltuielile făcute, ANI a înaintat în instanța de judecată 16 cereri de dispunere a confiscării averii.

„În prezent, acestea sunt la etapa de examinare. De asemenea, au fost înaintate 27 de sesizări în adresa organelor de drept competente”, a menționat oficialul ANI.

Potrivit legislației, anual, reprezentanții ANI prezintă în plenul Parlamentului raportul de activitate a instituției pentru anul precedent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: